Ken je Pisco Sour? Als je ooit in Peru bent geweest dan heb je deze frisse cocktail zeker een keer geproefd. Daar is dit drankje namelijk zo geliefd dat er zelfs een speciale feestdag voor is: iedere eerste zaterdag van februari wordt in Peru namelijk “Día Nacional del Pisco Sour” gevierd. Morgen dus! We vertellen je in dit artikel hoe je de lekkerste Pisco Sour zelf mixt, zodat je morgen je eigen Pisco Sour feestje kunt vieren.

Recept pisco sour
Pisco Sour: dé nationale cocktail van Peru

De oorsprong van Pisco Sour

Wij begrijpen de populariteit van dit drankje wel: Pisco Sour is lekker fris en zodra je een slok neemt, ben je weer even met je hoofd in een salsaclub in Lima. Daar vindt deze cocktail ook zijn oorsprong: in het begin van de twintigste eeuw zette Victor Morris deze cocktail voor het eerste neer voor zijn gasten in de Morris Bar, geinspireerd door het recept van de Whisky Sour. Ondertussen is deze cocktail wereldwijd bekend, en staat hij ook in een aantal barren in Amsterdam op de kaart. Maar nóg leuker om hem zelf te mixen! De drank doet denken aan een niet-gerijpte brandy, en combineert erg goed met suikersiroop en limoensap. Voeg daar eiwit en een paar druppels Chuncho- of Angostura-bitters aan toe, et voilà: de Pisco Sour!

Vier Peru Día Nacional del Pisco Sour thuis

Pisco Sour is heerlijk als aperitief: schenk de cocktail bij bijvoorbeeld geroosterde pulpo met olijvendip. En hij is heel makkelijk thuis te bereiden. Geen shaker in huis? Gebruik dan bijvoorbeeld een weckpot, kleine thermoskan of blender.

Recept Pisco Sour

  • 60 ml Peruaanse Pisco
  • 30 ml limoensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 1 eiwit
  • 4 ijsblokjes
  • 3 druppels Chuncho- of Angostura-bitters

Deze ingrediënten zijn voor 1 glas. Doe de Pisco, limoensap, suikersiroop, eiwit en ijsblokjes in een shaker. Shake 8 tot 10 seconden. Schenk de cocktail in een gekoeld glas en voeg drie druppels bitters toe. En wil je er wat lekkers bij eten? Kijk dan zeker in de recepten van dit heerlijke Peruaanse kookboek!

¡Salud!

P.S. We hebben een nieuwe Instagram pagina!

En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends