Met dit recept voor vegan Boeuf Bourguignon zet je een heerlijke stoofschotel op tafel: zonder vlees en in een fractie van de tijd! Wij kookten dit samen met de chefkok van Restaurant Abbey en het is echt een hartverwarmend wintergerecht. Veel kookplezier!

Plantaardige stoofstukjes van PLNT

Hoewel we zeker van een stukje vlees of vis houden, merken we dat we steeds vaker een vegetarisch of veganistisch gerecht koken. Goed voor de wereld, en goed voor onszelf! Dus toen we uitgenodigd werden voor een kooksessie om met de plantaardige stoofstukjes van PLNT een vegan Bourguignon te maken, gingen we daar graag op in! Deze stoofstukjes zijn gemaakt van tarwe en geven echt de structuur van stoofvlees. Chef Joeri van Restaurant Abbey legde ons stap voor stap uit hoe je deze winterse stoofschotel op tafel zet, en het is super makkelijk. Zeker de moeite waard om te proberen!

Recept: Vegan Boeuf Bourguignon met plantaardige stoofstukjes als rund op basis van plantaardig eiwit, gekarameliseerde reuzentomaat, groentefond en gebakken kastanje champignons

Recept Vegan Boeuf Bourguignon
Recept: Vegan Boeuf Bourguignon

Ingrediënten

  • PLNT plantaardige stoofstukjes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen
  • 380 ml groentefond
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje peterselie
  • 2 bosui
  • 1 Coeur de Boeuf (reuzentomaat)
  • 250 g kastanje champignons
  • 150 gr rijst

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snij de reuzentomaat in kwarten, besprenkel met wat olijfolie en zout en zet ze 30 minuten in een ovenschaal de oven. Snij de sjalot in halve ringen en hak de knoflook fijn. Halveer de winterpeen 2 maal in de lengte en snij er dunne kwartjes van. Kook de rijst gaar.

Zet een stoofpan op hoog vuur en bak de PLNT stoofstukjes in een beetje olie goed bruin in 2-3 minuten. Haal de stoof stukjes uit de pan en bak vervolgens in een beetje olie de sjalot, knoflook en winterpeen. Bestrooi naar smaak met zout. Als deze mooi gebruind zijn, blus je deze af met de groente fond. Zorg dat de fond een beetje begint te koken, zodat alle aanbaksels loskomen van de pan: hier zit veel smaak in. Voeg de PLNT stoofstukjes en alle kruiden en bosui toe (hou een klein beetje peterselie over voor de garnering). Breng aan de kook op hoog vuur en zet daarna laag en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

Snij ondertussen de kastanjechampignons in kwarten (of als ze wat groter zijn in achten). Zet een bakpan op middelhoog vuur en bak de champignons goudbruin in een beetje olie met wat zout.

Controleer nu of de reuzentomaat mooi gekarameliseerd is in de oven en of de boeuf bourguignon klaar is. Zo ja, kan je beginnen met het opmaken van de borden. Schep wat rijst in het bord. Schep de boeuf bourguignon erover en maak af met stukken van de tomaat en de gebakken champignons en peterselie. Eet smakelijk!

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

  • KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
  • Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
  • Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
  • Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
  • Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende
  • Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
  • Ceviche van Seger abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
  • De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes

P.S. We hebben een nieuwe Instagram pagina!

En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends