Dit kookboek van Mevrouw Hamersma is een langverwachte droom die uitkomt! Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor ons en alle andere fans van haar gerechten. Ze heeft namelijk eindelijk een selectie van alle recepten die ze de afgelopen 10 jaar in Het Parool en AD heeft geschreven in een kookboek gezet, samen met nog een aantal andere klassiekers van eigen hand. En extra leuk: je kunt nu een exemplaar van dit kookboek winnen!

Kookboek Mevrouw Hamersma Verzamelde recepten winactie
Kookboek Mevrouw Hamersma Verzamelde Recepten

Mevrouw en Meneer Hamersma

Ken je de columns van Mevrouw en Meneer Hamersma in het Parool en het AD? Hierin deelt Karin Hamersma al 10 jaar iedere week een heerlijk recept. En daarvoor heeft ze genoeg inspiratie: ze is eigenaar van een kookboekwinkel in de Pijp – die ook Mevrouw Hamersma heet – en is daardoor iedere dag omringt door duizenden kookboeken. En ze heeft al van jongs af aan een passie voor koken en eten. Zo deed ze een opleiding bij La Cuisine Française en reisde ze de hele wereld over om te eten. Haar lekkere recepten hebben wij al erg vaak gemaakt en zijn altijd weer een succes. Dus wij zijn blij dat mevrouw Hamersma in dit kookboek ruim zeventig van haar lievelingsrecepten heeft gebundeld! En extra leuk: haar man – Meneer Hamersma – deelt in de columns ook altijd een wijnadvies. Ook in dit kookboek heeft hij weer bijpassende wijnen uitgezocht.

Kookboek Mevrouw Hamersma Verzamelde Recepten

Zoals mevrouw Hamersma ook de hele wereld is over gereisd, zo neemt ook dit kookboek je mee in de lekkerste recepten uit verschillende streken. Verrassende voorgerechten, zoals bloemkoolpuree met forel-eitjes en amandelschilfersrecepten, maar ook klassiekers uit de Hamersma familie zoals het Spaanse saucijzenbroodje van haar zwager. Er is een fijn vega hoofdstuk, met bijvoorbeeld een paddenstoelenlasagne met pestosaus en een pittige prei- en paksoistamppot. Of maak de Italiaanse stoverij wanneer je zin hebt in comfortfood, of de heilbot met spicy currydressing. En maak daar een lekkere salade bij, zoals de boerenkoolsalade met parmaham, waarvan we hieronder het recept delen. En vergeet zeker de hoofdstukken met borrelhapjes, soepen en desserts niet. De recepten zijn enorm toegankelijk, dus perfect voor een doordeweekse avond, maar je kunt zo ook een uitgebreid menu samenstellen voor een etentje met vrienden met bijpassende wijnen!

Win het kookboek Mevrouw Hamersma Verzamelde Recepten

Ben jij een liefhebber van de recepten van Mevrouw Hamersma? Dan hebben we erg leuk nieuws! We mogen namelijk 3 exemplaren weggeven. Kijk op onze Instagram– of Facebookpagina hoe je mee kunt doen! Deze winactie duurt tot dinsdag 21 september 2021 om 20.00 uur, daarna maken we de winnaars bekend.

Recept: Boerenkoolsalade met Parmaham uit Kookboek Mevrouw Hamersma Verzamelde recepten

Voor 4 personen. Bereidingstijd: 30 minuten

Mevrouw Hamersma schrijft hierover: ‘Behalve mac ’n cheese deed ik in New York ook inspiratie op voor deze boerenkoolsalade. Bij Beauty and Essex in Lower East Side at ik deze versie. Al liet de kok van dienst zich destijds veronschuldigen dat ‘he ran out of kale’ en dat hij zodoende cavolo nero als groenmaker had gebruikt. Wat mij betreft geen reden tot klagen. Ik werk er afwisselend mee.’

Kookboek Mevrouw Hamersma Verzamelde recepten winactie Foto Jakob van Vliet
Boerenkoolsalade met Parmaham uit Kookboek Mevrouw Hamersma Verzamelde recepten – Foto: Jakob van Vliet

Ingrediënten voor de salade:

  • 1 stevige, zoetzure appel, bij voorkeur Jazz
  • 50 g gepelde walnoten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 100 g Parmaham
  • 75 g gesneden boerenkool

Ingrediënten voor de dressing

  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 3-4 eetlepels zonnebloemolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de ongeschilde appel in luciferdunne reepjes. Rooster de walnoten en hak ze grof. Rasp de Parmezaanse kaas. Bak de plakjes Parmaham in een droge koekenpan krokant. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen, voeg de zonnebloemolie als laatste toe. Verdeel de boerenkool over vier bordjes. Verdeel daar de appel, noten en Parmezaanse kaas over. Besprenkel met de dressing en beleg met de gebakken Parmaham.

Wil je nou echt in Hollandse sferen blijven, doe er dan wat plakjes warme rookworst overheen. Vegetariërs vervangen de Parmaham en de Parmezaanse kaas door verbrokkelde blauwe kaas naar keuze.

De wijn

Meneer Hamersma schrijft daarover: ‘In New York dronken we er grüner vertliner bij. Maar je kunt ook rustig een fles verdejo of pinot bianco opentrekken. En leegdrinken.’

Kookboek Mevrouw Hamersma Verzamelde Recepten | 9789464040821 | €24,99

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

  • Ceviche van Seger abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
  • De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes

P.S. We hebben een nieuwe Instagram pagina!

En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends