Wij zijn fan van het nieuwe kookboek KOOK – op tafel! Want we hebben nog niet veel vaker een kookboek gezien waarbij we létterlijk bij ieder recept denken: oeh, dit wil ik ook maken. En dit ook! Mega smakelijke recepten, verrassende combinaties en toch eenvoudig te bereiden. En lekker gevarieerd, waardoor je hierin recepten vindt voor zowel een gezonde balansavond, een feestelijk etentje met familie of je comfortfood cravings. En met prachtige smakelijke én kunstzinnige food foto’s.

Kookboek KOOK op tafel pasta tres chique
Kookboek KOOK – op tafel: Pasta très chique

Koffietafel- en kookboek KOOK – op tafel

Zodra je KOOK openslaat, krijg je zin om te eten. Sterker nog: het water loopt je letterlijk in de mond door al de onweerstaanbaar lekkere foto’s die je tegemoet komen. KOOK is zeker geen serieus en ingetogen kookboek: het is vrolijk en kleurrijk, en de foto’s bevatten lekker eten, vaak met een ondeugend randje. Vooral de food art sectie in het midden van het boek doet niet onder voor een arty koffietafelboek. Wij worden hier erg enthousiast van!

Foolproof recepten

En als we in de recepten duiken, worden we nog enthousiaster. De recepten in kookboek KOOK zijn zo gelabeld dat je gemakkelijk een recept uit kunt kiezen die bij je mood past. Ben je een beginner in de keuken en wil je gewoon wat makkelijks maken? De Foolproof recepten zijn voor jou! Met de kleinste moeite zet je daarmee bijvoorbeeld de Granny Tartaar op tafel, of de Burrata met grapefruit. Heb je haast, maak dan bijvoorbeeld de Spinazie kokos limoen soep.

Imponeer je schoonouders

Wil je je schoonouders overtuigen van je kwaliteiten? Kies dan een recept uit de Imponeren selectie. Maak bijvoorbeeld een Tuna Tataki vooraf, serveer daarna een Pasta très chique met kreeft en truffel, en sluit af met een Donut ijssandwich. Of maak de hysterische borrelplank voor bijvoorbeeld oudjaarsavond! Erg leuk ook in deze selectie: recepten voor je hond of kat. Reken maar op extra veel liefde wanneer jij je hond de Doggy Cake serveert.

Chocoladefondue

En soms zit het leven even tegen. Je bent brak, blut, of ongesteld. Ook daar heeft kookboek KOOK een speciale selectie recepten voor, en zet je toch nog even wat lekkers op tafel. De Spicy Crab Melt broodjes bijvoorbeeld, of trakteer jezelf op een chocoladefondue. En het patatje porno – schrik niet van de naam, het is gewoon een vegan frietje rendang stoofvlees met jackfruit! – is perfect als je brak bent. Extra leuk: dat recept delen we onderin dit artikel! En ben je in een wat gewone stemming: geen zorgen. De recepten zijn ook gewoon ingedeeld in normale categorieën als ontbijt, lunch en diner. Handig!

Winnen: Koffietafel- en kookboek KOOK – op tafel

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Dan hebben we goed nieuws: we mogen namelijk 3 kookboek weggeven aan onze volgers op Facebook en Instagram! Hoe kun je winnen?

  • Volg Culi Amsterdam, liefst op Facebook én Instagram.
  • Laat in de comments onder het bericht even weten dat je meedoet met de winactie.
  • Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
  • Deze winactie loopt tot vrijdag 10 december om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook en Instagram deelnemers 3 lucky winners bekend.

En kun je niet wachten? Maak dan zeker de fantastische stoof van het patatje porno met het recept hieronder!

Recept Patatje Porno met jackfruit rendang stoofvlees

Hoeveelheid: 4 personen | Bereidingstijd: 20 minuten | Stooftijd 1,5 à 2 uur | Frituurtijd: 4 minuten | Mood: brak

Kookboek KOOK op tafel patatje porno
Kookboek KOOK – op tafel: Patatje Porno

Ingrediënten

  • 2 stengels citroengras
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 limoenblaadjes
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1100 g young jackfruit (2 blikken)
  • 400 ml kokosmelk
  • 9 el ketjap
  • 2 el sambal badjak
  • 10 g verse koriander, grof gehakt
  • 1 kg friet
  • Dot mayonaise
  • Zout en peper

Wat heb je verder nodig?

  • Frituurpan of airfryer
  • Vergiet
  • Stoofpan
  • Oude Playboys (optioneel)

Hoe maak je het?

Trek de buitenste blaadjes van het citroengras. Verwijder het harde kontje van de stengels en sla een paar keer met de achterkant van je mes om de stengels de kneuzen zodat ze slapper worden. Maak vervolgens een knoop van de stengels.

Fruit de uien en knoflook in zonnebloemolie. Laat de jackfruit uitlekken in een vergiet en spoel schoon onder koud stromend water. Bak de jackfruit 5 minuten mee, samen met het korianderzaad, komijn, limoenblaadjes en kerriepoeder. Voeg de kokosmelk, ketjap, sambal en citroengras toe samen met 200 ml water. Laat 1,5 à 2 uur stoven met een deksel op de pan. Roer af en toe door en voeg indien nodig nog wat extra vocht toe. Breng de rendang op smaak met zout, peper en – voor degene die het lekker vinden – verse koriander.

Stoven gelukt? Frituur dan nu de frieten. Breng ze op smaak met zout en schep ze in pornopuntzakken (eenvoudig te maken van oude Playboys). Maak het geheel af met een flinke schep jackfruit rendang over de friet en een goede dot mayonaise. Snackze!

KOOK – op tafel | Koffietafel- en kookboek | 9789090352770 | €34,95

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

  • Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
  • Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
  • Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
  • Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende
  • Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
  • Ceviche van Seger abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
  • De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes

P.S. We hebben een nieuwe Instagram pagina!

En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends