Ruim een jaar geleden alweer opende Ibericus zijn deuren op de Haarlemmerstraat. Liefhebbers van Spaanse delicatesse zoals; ham, chorizo en andere specialiteiten uit dit land kunnen hier hun hart ophalen. Ibericus brengt de befaamde delicatessen van het Iberische schiereiland namelijk rechtstreeks naar Nederland!

Ibericus kenmerkt zich door de verkoop van ambachtelijke producten van het Ibérico-varken, dat door zijn zwarte hoefje ook wel Pata Negra-varken wordt genoemd. Rondom Barcelona bieden zij hun ham en andere delicatessen professioneel op traditionele wijze aan in zeventien winkels. Een hele eer dus dat ze dit ook in Amsterdam doen op de Haarlemmerstraat.

Ibericus is een uniek concept.  Ze richten zich specifiek op het aanbieden en verkopen van de wereldberoemde Pata Negra-delicatessen.
De ham wordt ter plekke van de poot gesneden. Je kunt kiezen of je deze op een broodje gepresenteerd wilt hebben of gewoon zo uit het vuistje. Je kunt de bestelling mee naar huis nemen maar ook onder het genot van een drankje in hun gezellige zitgedeelte genieten. Voor vegetariërs hebben ze heerlijke Spaanse kazen.

Ibericus is de gehele week open!

Adres: Haarlemmerstraat 93, Amsterdam
Buurt: Haarlemmerbuurt Amsterdam centrum
Website: Ibericus
Prijsniveau: iets prijziger maar het is dan ook geen gewone ham
Sfeer: Alsof je even in Spanje bent

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.6/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 5 votes)
Ibericus op de Haarlemmerstraat , 5.6 out of 10 based on 5 ratings
Share this article with your friends