Op een warme zomerdag kan een ijsje echt enorm genieten zijn. Amsterdam heeft een aantal heerlijke ijssalons met Frozen Yogurt, Italiaanse gelato, room- en sorbetijs in veel verschillende en verrassende smaken.
Wij zetten de lekkerste ijssalons voor je op een rij.

Koel met heerlijke 100% biologische Nederlandse frozen yoghurt. Koel zit op de Zeedijk en Nieuwendijk.
Ijscuypje hier kun je terecht voor heerlijk zelfgemaakt ijs. IJscypje zit op de Eerste van der Helststraat, Prinsengracht Amstelveenseweg, Haarlemmerdijk en de Nieuwmarkt.
Monte Pelmo op de 2e Anjeliersdwarsstraat is sinds 1957 de meest  ambachtelijke Italiaans ijsfabriek van de Jordaan.
Jordino op de Haarlemmerdijk is een IJssalon met patisseries waar ze het hele jaar ook heerlijke bonbons maken.
Haagendaz Ijssalon op het Rembrandtplein. Hier kun je naast creatieve ijscoupes en ijsjes ook van gebak, koffie en zelfs van cocktails genieten.
Fozz met vestigingen op de Leidsestraat, Eerste van der Helststraat,  Reguliersbreest en in De Bijenkorf introduceerde in 2010 de Frozen Yogurt in Amsterdam. Frozz verkoopt verse yoghurt die ter plekke bevroren wordt, dus geen yoghurtijs – wat roomijs met yoghurt is (maar 100 cal).
Pisa Ijs op het Scheldeplein en Eerste van der Helststraat heeft zelfgemaakt ijs in wel 60 verschillende smaken.
Venetië Ijssalon op de Scheldestraat heeft heerlijk authentiek Italiaans ijs.
Bij Ijssalon Mezzo op het Dapperplein in Oost draait het om de ambacht van het ijs. Ze hebben 16 verschillende soorten roomijs en sorbetijs.
Frank & Lydia’s Ijssalon aan de Bos En Lommerweg heeft lekker zelfgemaakt ijs met dagelijks wisselende originele smaken.
Metropolitan Deli aan de Warmoestraat heeft zelfgemaakt ijs, met verse en biologische grondstoffen.
Nieuw in West op de Bellamystraat is De Ijsmakerij. Hier maken ze versgedraaid biologisch door zonne-energie aangedreven schepijs in smaken zoals appel-venkel-sorbet en chocolade-roomijs met gezouten karamel en rozemarijn.

Bolletjes ijs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends