Restaurant Le’moene serveert fantastisch Syrisch eten in Amsterdam West. Toegankelijke, lekker kruidige gerechten die je echt moet proberen. En je draagt daardoor ook bij aan een mooi doel. Echt een aanrader!

restaurant lemoene syrisch amsterdam west
Restaurant Le’moene – Syrisch eten in Amsterdam West

Le’moene – Syrisch restaurant in Amsterdam West

Le’moene zit aan de Derkinderenstraat in Amsterdam West. En zodra je binnenkomt zie je al dat dit een bijzonder restaurant is. Het zit namelijk in het gebouw van Lola Luid, een initiatief waar artiesten en sociaal-gedreven bedrijven zich huisvesten. Naast Le’moene zit bijvoorbeeld een kringloopwinkel waar je meteen op zoek wilt naar schatten, en ook Le’moene zelf ziet er door de coole vintage meubels erg gezellig en hip uit. Een ander gedeelte van het gebouw geeft onderdak aan vluchtelingen. En ook dat draagt bij aan het gastvrije gevoel dat je direct krijgt als je naar binnen loopt.

Vluchtelingen laten integreren in de samenleving

Le’moene is opgestart door Jay Asad. Hij komt uit Syrië, en is zelf ooit als vluchteling naar Nederland gekomen. Hij zet zich in om vluchtelingen een goede plek in de samenleving te geven, door hen werkervaring te laten opdoen en hen indien mogelijk zelfs te helpen hun eigen bedrijf op te starten.  Met dit doel startte hij The Refugee Company, en opende hij de Startup Kitchen in de Bijlmerbajes. Nadat de Bijlmerbajes sloot, kwam gelukkig Lola Luid snel op zijn pad, en vond hij zijn nieuwe locatie in Amsterdam West. Jay heeft hierdoor, en door Corona, zijn bedrijf een aantal keer opnieuw moeten opstarten. Maar als je met hem praat merk je in alles dat hij altijd zijn doel voor ogen houdt om vluchtelingen echt hun plek in de maatschappij te geven, en hij zichzelf en zijn bedrijf telkens weer opnieuw uitvindt. Erg inspirerend om zijn verhaal te horen!

restaurant lemoene syrisch amsterdam west 2
Chicken Kabse Rice van Restaurant Le’moene

Je proeft de passie voor koken in de gerechten

Jay heeft een enorme passie voor koken, en dat proef je! Op het menu staat enorm veel lekkers. Je kunt deze gerechten los bestellen, maar wil je het jezelf makkelijk maken én meteen de beste gerechten op tafel krijgen, dan zijn er ook twee menu’s: met kip of vegetarisch. Deze menu’s zijn genoeg voor 2-3 personen, en je deelt alles wat er op tafel komt. Wij gaan voor het menu met kip en het is enorm lekker! Zo krijgen we een aantal verse pita broodjes: deze zijn lekker groot en dik, en heerlijk luchtig van binnen.  Superlekker om te dippen in de huisgemaakte humus, en de fantastische Baba Ghanouj. Die laatste is heel romig, met een subtiele rokerige smaak van de gegrilde aubergine. Alleen hiermee maak je ons al enorm gelukkig! Ook krijgen we er enorm knapperige falafel bij, die ook goed combineert met de twee dipjes.

Heerlijke Baba Ghanouj en kruidige gegrilde kip

De ster van het menu is de Chicken Kabse Rice. Malse gegrilde kip in een kruidige saus, geserveerd op heerlijke aromatische Kabse rijst. Een lekker grote portie en superlekker! We krijgen daarnaast ook een lekker frisse Fattoush salade met knapperige gebakken pita chips erop. Ruim voldoende voor met z’n tweeën, en zelfs met z’n drieën heb je hier voldoende aan.

Wij hebben enorm genoten van Le’moene: van de heerlijke gerechten en de gastvrijheid! Ga dus zeker snel ook een bezoekje brengen aan dit fijne restaurant.

Restaurant Le’moene
Derkinderenstraat 44, Amsterdam West

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends