Freud is zo’n restaurant waar je na binnenkomst met een plof gaat zitten, en daarna eigenlijk niet meer op wil staan. En dat komt door verschillende dingen: het lekkere eten, de aardige bediening, maar vooral het huiskamergevoel. En zo tikken de uurtjes makkelijk voorbij.

Freud is een erkend leerwerk-bedrijf

Eerst een stap terug in de tijd: sinds 2006 combineert Freud een liefde voor heerlijk eten met bijzondere aandacht voor mensen. Mannen en vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt bereiden met passie gerechten en bedienen op hartverwarmende wijze. Freud is hiermee een erkend leerwerk-bedrijf. 

Dineren in warme sferen bij Freud 

In de keuken zie je met name klassieke, Mediterrane invloeden terug. We starten de avond met een voorgerecht: mijn tafelgenoot venkelsalade, en ik ga voor een combinatie van gerechtjes – een typisch gevalletje ‘ik kan niet kiezen.’ Die venkelsalade is lekker knapperig en fris. Op mijn bord verschijnen garnalenkroketjes, crostini’s met champignons en eveneens venkelsalade (deze laatste in een iets kleinere portie dan van mijn tafelgenoot, uiteraard). En ja, na wat wikken en wegen sprint de venkelsalade er dan toch echt wel bovenuit. 

Door naar het hoofdgerecht. We gaan voor de Baskische visschotel en eend met sinaasappel-rodewijnsaus. De uitvoering is met recht doeltreffend te noemen; de saus over de eend is lekker hartig van smaak en de zoete aardappel ernaast is smeuïg zonder machtig te zijn. De complementerende wijnen zijn aangenaam. De gehele optelsom van het eten, de wijn en de ambiance maakt dat we heel ontspannen dineren. 

Truffeltaart om het af te maken

Weer vetrekken zonder een toetje te hebben geprobeerd? Dat gaat natuurlijk niet. Ik ga voor de chocolade truffeltaart, wat volgens de bediening een ‘zeer goede keuze’ is. Dat is natuurlijk altijd fijn om te horen. Ik dacht vol te zitten, maar die taart is toch op magische wijze in een paar happen verdwenen. Schuif je aan bij Freud, dan moét je deze proberen. Echt waar. 

Al met al hebben we een gezellige avond gehad bij Freud, waar we hebben mogen genieten van een lekker diner en fijne bediening. Het is een bijzonder restaurant met een hele warme ambiance.

Restaurant Freud

Spaarndammerstraat 424

Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram? 

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends