Ben je al bij Levenslang Amsterdam geweest? Deze unieke plek in de voormalige Bijlmerbajes zou zomaar eens de hotspot van dit jaar kunnen worden! Je kunt er wat lekkers eten en borrelen, en er zijn ieder weekend feesten. Ook wordt er deze zomer een terras geopend in de oude binnenplaats van de gevangenis. Een aanrader!

Levenslang Amsterdam Restaurant Bijlmerbajes
Levenslang Amsterdam – Restaurant en Club in de Bijlmerbajes

In Levenslang Amsterdam kun je eten en feesten in de Bijlmerbajes

Levenslang Amsterdam is eind vorig jaar geopend door Brouwerij de Eeuwige Jeugd, in het voormalig ketelhuis van de Bijlmerbajes in Amsterdam Oost. Wat een unieke locatie! Het is bizar om door ruimtes te lopen die nog niet zo lang geleden door gevangenen bewoond werden. Gelukkig heeft Levenslang zelf een stuk meer sfeer dan de gemiddelde gevangenis. Er is zachte verlichting, veel groene planten en als blikvanger een grote kubus, spectaculair verlicht, die draaiend aan het hoge plafond hangt. Een gave plek om te eten dus, en een unieke locatie voor feesten.

Menu door Justin Brown

Wij komen deze keer om het menu uit te proberen, maar we starten natuurlijk met een biertje van de Eeuwige Jeugd – een enorm uitgebreid assortiment, die hier tegen hele schappelijke prijzen verkocht worden. De keuken wordt gerund door Justin Brown, die we natuurlijk kennen van zijn fantastische bao buns en het fish and chips restaurant The Chippy. Er staan diverse soorten street food op de kaart: bestel bij je borrel bijvoorbeeld de fantastische rendang kroketjes of fried polenta en truffel sticks! Wij proberen de calamari fritti: inktvisringen in een lekker stevig beslag, met een subtiele knoflookmayonaise. En ook de burrata caprese is heerlijk om te delen: lekker romige burrata, met tomaten die extra lekker worden door de dressing met citroenrasp.

Levenslang Amsterdam Restaurant Bijlmerbajes burrata
Levenslang Amsterdam – Burrata Caprese

Huisgemaakte pizza’s

Ook de huisgemaakte pizza’s zijn erg lekker! Wij vonden de Sweet Heat Hot Honey echt een topper, lekker pittig door de pepperoni en jalapeno, en verrassend zoet door de honing. Ook de Sweet & Sour Spare Ribs waren heerlijk, en echt een aanrader voor de grote eter: een ruime hoeveelheid spareribs, de meest knapperige friet van Amsterdam, en een lekker frisse salade.

Wij hebben nu al zin om een keer een feestje mee te gaan pakken, en kijken ook uit naar het terras in de zomer! Je gaat ons snel terug zien op deze unieke plek. Een aanrader!

Levenslang Amsterdam
H.J.E. Wenckebachweg 48, Amsterdam Oost

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het waterLekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends