In het Marriott hotel, vlakbij het Leidseplein,is een restaurant gevestigd met een New Yorkse inslag. Het is om precies te zijn een steakhouse, dus liefhebbers van een goede biefstuk opgelet. Het motto van de Midtown grill is ‘Steaks, chops and seafood’. Ze noemen zichzelf ook wel het beste steakhouse van Amsterdam, dus dat moet even uitgetest worden. En ja, misschien hebben ze nog wel gelijk ook.

Als je er gaat eten, begin dan met de Maryland crabcakes. Echt, ze zijn to die for. Goed op smaak, zacht en pittig tegelijk. Heerlijk. Je kunt ook beginnen met oesters of Sint Jacobsschelpen, of een eenvoudige uiensoep, ook lekker.

De Midtown grill serveert USDA biefstuk, Amerikaans rundvlees dat gekeurd is op kwaliteit door het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Het is bestorven, zoals dat heet, waardoor het veel beter op smaak is. En dat is te zien en te proeven.

Je kunt bij Midtown grill je vlees uitkiezen uit een vitrine met daarin verschillende stukken. Je kunt iets kiezen van het formaat stoeptegel (T-bone), of een wat normaler formaat; Filet Mignon of New York Strip. Ze bakken het zoals je wilt. Culi-Amsterdam lust haar steak graag blauw (extra rare) en dat krijgt ze ook. Helemaal rood van binnen, maar wel bruin gecarameliseerd en krokant van buiten. Dat is best knap. De tafelgenoten zijn ook tevreden over de mate van garing van hun vlees.

Ga wel hongerig naar het restaurant, want de porties zijn groot. Ook de toetjes, zoals de warme appeltaart met ijs, kun je makkelijk delen. Alleen de (want huisgemaakte!) crème brulee kun je beter voor jezelf houden.

Als je na de biefstuk nog puf hebt, kun je een sigaar roken en een cognacje drinken in de lounge. Maar na de brownie met vanille ijs is dat voor Culi-Amsterdam toch iets teveel van het goede. Echt een geweldig steakhouse!

Adres: Stadhouderskade 12, Amsterdam
Buurt: Nabij Leidseplein
Website: Midtowngrill
Sfeer: Chic steakhouse
Reserveren: Ja
Rekening: Ongeveer 60 euro pp – zonder wijn
Kraanwater: Ja

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Malse biefstuk bij Midtown Grill, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends