Miami Burger heeft sinds deze maand haar deuren geopend aan de Leidsekruisstraat in Amsterdam Centrum. En daar worden wij heel blij van! Je kunt hier namelijk enorm lekkere vegan hamburgers en ander lekkers eten: zo lekker dat zelfs vleeseters groot fan zijn van deze hamburgers. En dat allemaal in een vrolijk Miami style jasje. Een aanrader!

Miami Burger Vegan Burgerbar Amsterdam chicken tenders
Miami Burger – Nashville Hot Chick’n Tenders

Miami Burger – heerlijke vegan Burgerbar in Amsterdam Centrum

Of je nou een doorgewinterde vegan bent of gewoon zo soms even wat minder vlees wilt eten: het is fijn dat er steeds meer goede vegan opties zijn in Amsterdam! En met al die plantaardige opties, is ook de zoektocht gestart naar de allerbeste vegan burger. Want welk product doet nu echt niet onder voor de dierlijke variant qua smaak en textuur, en bestaat uit ingrediënten die daadwerkelijk goed zijn voor het milieu en je eigen gezondheid? Miami Burger startte vier jaar geleden in de UK met als doel die allerbeste burger te maken. Met minder zo min mogelijk toevoegingen, en gemaakt van Europese soja die een minder negatieve impact heeft op het klimaat. En nog veel belangrijker: écht enorm lekker!

Vrolijke Amerikaanse diner

Deze Miami Burger kwam op het pad van Amsterdamse horecaondernemer Boyd Baptist en hij was meteen verkocht. Tijdens de lockdown startte hij daarom onder de radar met Miami Burger als bezorgrestaurant. Dat zorgde voor zoveel enthousiaste klanten, dat hij op 2 mei het eerste Miami Burger restaurant van Nederland opende, aan de Leidsekruisstraat in Amsterdam Centrum. Op echt een superleuke plek: je stapt binnen in een hippe Amerikaanse diner, waar echt een Miami vibe hangt. Felle kleuren, zachtroze kussentjes, wij worden hier echt direct vrolijk van.

Nashville Hot Chick’n Tenders

En dan de proef op de som! Zijn de gerechten echt zo gruwelijk lekker als ze beweren? Wij starten met de Nashville Hot Chick’n Tenders en de Beer Battered Onion Rings. Direct een heel goed begin: de Hot Chick’n Tenders zijn enorm mals en hebben een lekker pittig krokant jasje. De sriracha mayonaise geeft nog een extra kick: wij zijn direct fan! De Onion Rings zijn ook megakrokant, en de barbecuesaus maakt ze echt af.

Miami Burger Vegan Burgerbar Amsterdam Smokey no bacon
Miami Burger – Smokey BBQ Not Bacon

Crispy Fried Chick’n Burger & de Smokey BBQ Not Bacon.

We kiezen daarna voor de Crispy Fried Chick’n Burger en de Smokey BBQ Not Bacon. En ook daarvan zijn we echt onder de indruk. De Chick’n Burger heeft een jasje van krokante cornflakes en wordt opgefrist met salade en een fantastische burgersaus. Superlekker! En van de Smokey BBQ Not Bacon zijn we pas echt onder de indruk. De burger is perfect van structuur en smaak, ook hier weer een lekker frisse salade en een fijne barbecuesaus. Maar we worden pas echt verrast door de plantaardige bacon: de textuur is precies zoals de dierlijke variant en heerlijk zout en rokerig van smaak. Ook de Truffle ‘Parmesan’ fries verrassen ons enorm: de Parmezaan lijkt zo echt, dat we ons pas halverwege het bakje realiseren dat dit natuurlijk ook vegan Parmezaan is.

Ga dus zeker langs bij Miami Burger: wij werden enorm vrolijk van de heerlijke gerechten en het mooie verhaal achter hun plantaardige producten. Aanrader!

Miami Burger
Leidsekruisstraat 10h, Amsterdam Centrum

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends