In het bruisende Amsterdam-West bezoeken wij MOGU, het allereerste Malatang restaurant in Nederland. Bij MOGU creëer je je eigen Malatang kom met verse vegan ingrediënten in een heerlijke bouillon naar MOGU’s recept. Wij vertellen je meer over ons geslaagde bezoek.

Malatang – van China naar Amsterdam

MOGU is afgelopen mei geopend en geeft een moderne twist aan Malatang – een streetfood concept dat al tientallen jaren populair is in China. De sfeer in MOGU is een fusie van een eigentijdse, hippe ambiance met hier en daar Oosterse invloeden en vriendelijk personeel. Mede-eigenaar Niek deelde enthousiast het verhaal en de ambitie achter MOGU. Na jaren in China te hebben gewoond en Chinees te hebben geleerd, miste zijn neef August de smaak van Malatang. Dat was dan ook de vonk die leidde tot de oprichting van MOGU. Nadat hij de handen ineen sloeg met Niek, die ervaring heeft vanuit de hogere hotelschool, vormen ze samen een perfect team.

Stel zelf je Malatang kom samen

Bij MOGU personaliseer je jouw eigen Malatang kom door eerst ingrediënten te kiezen. MOGU biedt een enorm uitgebreide selectie tofu, noodles en verse groenten, van paksoi tot lotuswortel en chioggia biet. Met een naam die ‘paddestoel’ betekent in het Chinees, is de keuze aan champignons als vanzelfsprekend ook erg ruim!

Alle ingrediënten worden vervolgens afgewogen en bereid in één van de drie bouillons naar keuze. De keuze bestaat uit een Sichuan-stijl, een Japanse en een Thaise bouillon. Op de drankkaart vind je een mooie mix van fair trade Aziatische theeën, siropen, wijnen en toepasselijke bieren zoals het Chinese Tsingtao bier en Mannenliefde met Sichuan peper.

Onze keuze: pittig en umami

Wij probeerden twee verschillende Malatang bowls. Allereerst de ‘spicy-sour Chinese Sichuan’, waarbij je kunt kiezen uit westerse (hot) of Chinese pittigheid (hotter). We gokten op de hetere optie en deze was heerlijk! Vol tintelende Sichuan peper, en rijk aan smaak door shiitake, five spices, kombu en azijn. Ook namen we de ‘savory miso soep’, een super smaakvolle umami soep op basis van rode miso & zwarte knoflookolie. Verder bood de ‘topping bar’ ons een scala aan extra smaken waarbij we zelf konden kiezen uit bijvoorbeeld Tahin, bosui, madame jeanette, sojasaus en Hoisin. Als afsluiter verwende het dessert ons met mochi in zowel matcha als taro smaken.

Dankzij het vernieuwende concept van MOGU hadden we een heerlijke avond. Met een lekkere mix van verse ingrediënten, unieke huisgemaakte soepen en een relaxte sfeer is dit zeker een hotspot. Het zat vanavond helemaal vol, en wij begrijpen helemaal waarom. Een ervaring waar je je eigen kom creëert – wij zijn fan van MOGU!

MOGU
Admiraal de Ruijterweg 334a , Amsterdam West

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
MOGU - De unieke smaak van Malatang nu ook in Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends