Fiets je een rondje door Amsterdam, dan zie je zó weer een aantal nieuwe hotspots. Welke van deze nieuwste-van-het-nieuwste restaurants mag jij absoluut niet missen? Wij stelden een smakelijke lijst voor je samen, die we continu blijven updaten. Houd onze website dus in de gaten voor de lekkerste plekjes in onze hoofdstad. Lees snel verder voor een overzicht van nieuwe restaurants in Amsterdam:

Bar Bistro Bravour

Zeevruchten bij Bar Bistro Bravour in Amsterdam Oost.
Bar Bistro Bravour, Amsterdam Oost

Een plek waar goede wijn, cocktails en bistrogerechten samenkomen: Bistro Bravour heeft het. Voorheen zat op deze locatie in Oost Visbar Beet, maar tijdens de coronacrisis besloten de eigenaren het roer om te gooien en Bravour te openen. Vinden wij een hele goede stap, want Visbar Beet was al erg leuk, maar deze nieuwe hotspot vinden we stiekem nóg leuker. 

Bar Bistro Bravour | Dapperstraat 26 | Amsterdam Oost

Restaurant Flore

Wat zijn we fan van Restaurant Flore.. Restaurant Bord’Eau, gesitueerd in Hotel L’Europe Amsterdam, heeft plaats moeten maken voor Flore. Een nieuwe look, nieuwe kaart en hierdoor ook een geheel andere (maar nog altijd zeer fijne!) en meer eigentijdse ambiance. Niet alles is gelukkig veranderd: sterrenchef Bas van Kranen staat nog altijd aan het roer en ook het team is hetzelfde gebleven. 

Restaurant Flore | Nieuwe Doelenstraat 2-14 | Amsterdam Centrum

De Neef van Fred

Ken jij De Neef van Fred al? Dit ietwat kleine maar fijne restaurant is net zo gezellig als de naam doet vermoeden. Je zit hier knus binnen of op het terras aan het water en geniet onderwijl van de smakelijke borrelhap met net dat beetje meer. Denk aan Kef kazen of allerlei lekkers uit het vet. Naast de borrelkaart hebben ze hier ook lunch en diner op het menu staan – je kunt onder meer je tanden zetten in ceviche, een mals boerderijkippetje, of een vega Beyond burger. Voor elk wat wils. 

De Neef van Fred | Jan Evertsenstraat 41 | Amsterdam West

Arie

Een ode aan de Amsterdamse bruine kroeg, dat is Arie. Met die gezelligheid die zo kenmerkend is voor menig kroeg in onze hoofdstad zit het hier helemaal snor. Erg hip en happening, dus reserven is aanbevolen als je verzekerd wilt zijn van een tafeltje. Je kunt hier trouwens ook prima buiten vertoeven als het kwik wat daalt, want door de warmtelampen is het terras ook in de koudere maanden een must-go.

Arie | Ferdinand Bolstraat 24 | Amsterdam De Pijp

Norma

We fietsten er bijna aan voorbij, maar toen ineens zagen we dat aan de Haarlemmermeerstraat een gloednieuwe, zeer gezellig uitziende hotspot is geopend, luisterend naar de naam Norma. Bij deze pizzeria op de hoek kun je naar eigen zeggen terecht voor een echte ‘pizza pizza’. Dat klinkt alvast veelbelovend; wij gaan binnenkort een kijkje nemen. 

Norma | Haarlemmermeerstraat 27 | Amsterdam West

Pizza bij restaurant Chez Miné in Amsterdam West.
Chez Miné, Amsterdam West

Chez Miné

Wij waren onlangs bij Chez Miné, een hele fijne nieuwe hotspot waar je je direct in Franse sferen bevindt. Je eet aan rood-wit geblokte bistrotafeltjes en kunt genieten van heerlijke pizza en goede wijn. Wat wil een mens nog meer? Nou, jeu de boulen natuurlijk, maar ook daarvoor ben je hier aan het juiste adres. 

Chez Miné | Danzigerkade 8 | Amsterdam West

Restaurant de Juwelier

Chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot voorzien ons bij Restaurant de Juwelier van heerlijke lunch- en dinergerechten. Aan een vastomlijnd concept doen ze niet, maar dat maakt helemaal niks uit: je zit hier lekker, eet heerlijk en bent dankzij de fijne sfeer echt een avondje uit. Luxe eten voor een zacht prijsje, dat smaakt altijd naar meer.

Restaurant de Juwelier | Utrechtsestraat 51 | Amsterdam Centrum

Heb je zelf een nieuwe parel gespot in Amsterdam die een plekje in deze lijst verdient? Tip onze redactie: [email protected]

P.S. We hebben een nieuwe Instagram pagina!

En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends