Restaurant Nyonya Malaysia serveert enorm lekker en authentiek Maleisisch eten in Amsterdam Centrum. Toegankelijke, super smaakvolle gerechten die je echt moet proberen, en erg vriendelijk personeel. Wij waren echt verrast door deze ontdekking!

Nyonya Malaysia in Amsterdam Centrum: fantastisch Maleisisch restaurant vlakbij de Nieuwmarkt

Nyonya Malaysia zit aan de Kloveniersburgwal in het Centrum van Amsterdam. Een beetje verstopt  en laat je niet afschrikken door de locatie, want dit is alles behalve een tourist trap. Zodra je binnenkomt voelt het eerder alsof je Amsterdam even verlaten hebt, en op mini vakantie naar Maleisie bent gegaan! Een klein restaurant, vrolijke muurschildering aan de muur en achterin de keuken waar enorm lekkere dingen worden gekookt.

All-out Maleisisch met The Tarik en Roti Canai

Op het menu staat enorm veel lekkers. Wij gaan all-out Maleisisch en starten met een Teh Tarik: een hete melk thee. Traditioneel wordt deze vaak met Roti Canai geserveerd. Eigenlijk als ontbijt maar daar trekken wij ons niets van aan: dit is ook superlekker om je diner mee te beginnen! Roti Canai zijn Maleisische hartige pannenkoekjes, een beetje flakey en superlekker om te dippen in de curry saus die je erbij krijgt.

Authentieke Char Kway Teow bij Nyonya Malaysia Amsterdam

Daarna krijgen we onze hoofdgerechten. We eten fantastische Char Kway Teow in Penang stijl. Dit zijn gebakken rijststicks die op hoge temperatuur gewokt worden waardoor ze een beetje rokerig smaken, samen met kip, garnalen, viskoekjes, taugé en ei. Echt enorm lekker: ik heb een tijdje terug ditzelfde gerecht in Singapore gegeten bij een food stall met een Bib Gourmand vermelding en de versie van Nyonya Malaysia vond ik zelfs nog beter! Ook eten we Haianese Chicken Rice. Origineel komt dit gerecht uit de Hainan provincie in China maar nu een super populair gerecht in Maleisie en Singapore. De rijst wordt gekookt in kippenbouillon waardoor hij lekker smaakvol word, de kip smolt echt in onze mond, een mooi gebalanceerd gerecht met subtiele smaken!

Het populaire gerecht Laksa staat ook op de kaart

Je kunt natuurlijk niet naar een Maleisisch restaurant en geen Laksa bestellen! Laksa is een soort curry soep die enorm populair is in Maleisie. De versie van Nyonya Malaysia is lekker gevuld, met mooie dikke noedels, garnalen, kip, tofu en viskoekjes. Een romige en zachte bouillon en net als de andere gerechten is ook dit gerecht prima te delen: vraag gewoon twee losse kommetjes erbij.

Durf jij de Durian pasteitjes te proberen?

Tot slot eten we het meest spannende dessert dat we in tijden op hebben: een durian pasteitje. Ken je durian? Deze spikey vrucht is enorm geliefd in Azië, en staat bekend om zijn kenmerkende geur en smaak. De smaak is romig, het heeft iets weg van mango, en laat je vooral niet afschrikken door de toch wel heftige geur! Wij waren erg benieuwd hoe dit in een pasteitje tot zijn recht zou komen: echt heel erg lekker. En zeker iets wat je nergens anders op de kaart zult zien.

Wij hebben enorm lekker gegeten bij Nyonya Malaysia Amsterdam! Bijzondere gerechten, authentieke smaken en wat ons betreft echt een hidden gem. Ga dit zeker proberen!

Restaurant Nyonya Malaysia
Kloveniersburgwal 38-HS, Amsterdam Centrum

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Nyonya Malaysia in Amsterdam Centrum: fantastisch Maleisisch restaurant vlakbij de Nieuwmarkt, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends