De plantaardige biefstuk staat bij Loetje nog maar net op de kaart, en nu al heeft iedereen het erover. Smaakt deze Biefstuk Bali 0.0 net als de echte? Wij probeerden hem en waren aangenaam verrast!

Plantaardige biefstuk bij Loetje

Een plantaardige biefstuk bij Loetje? Dan moet hij wel echt heel lekker zijn! Want Loetje staat natuurlijk bekend om haar heerlijke biefstukken en andere fijne vleesgerechten van hoge kwaliteit. Met die heerlijke jus en een stapeltje witbrood erbij om te dippen is dit wat ons betreft de ultieme guilty pleasure. Dus als zo’n restaurant een plantaardige biefstuk op de kaart zet, dan zijn onze verwachtingen hoog!

New Meat, verwerkt door een 3D printer

Om tot de perfecte plantaardige biefstuk te komen, werkt Loetje samen met Redefine Meat, een bekende speler op de plantaardige markt. Zij gebruiken New Meat, en om te zorgen voor een draderige structuur die echt op spieropbouw van vlees lijkt, wordt het mengsel door een 3D printer verwerkt. Dunne lijnen worden laagje voor laagje op elkaar geprint, waardoor je die vlees structuur krijgt.

Biefstuk Bali 0.0: een plantaardige biefstuk die naar echt vlees smaakt

En dan natuurlijk de vraag: hoe smaakt dat? Om echt goed te kunnen vergelijken bestellen we de Biefstuk Bali 0.0 en de normale Biefstuk Bali. Bali staat voor de lekkere sambaljus die je erbij krijgt, toevallig onze favoriete jus bij Loetje, dus we hebben er zin in! Op het eerste gezicht zien de biefstukken er beide lekker vlezig uit. We nemen een hap uit de plantaardige biefstuk en… het smaakt verrassend veel naar vlees! Echt een lekkere textuur, niet zoals een echte biefstuk maar veel meer zoals vlees wat lekker lang gesudderd heeft. Hij smaakt dus zeker niet medium raw maar de textuur is echt vlezig, en de smaak gewoon echt heel lekker. Wij zijn enthousiast! Natuurlijk vinden we onze ‘normale’ Biefstuk Bali ook erg lekker, maar het voelt erg goed om op deze manier toch onze vleesconsumptie gehalveerd te hebben.

In steeds meer Loetje restaurants op de kaart

Ons advies: ga hem zeker zelf een keer proberen! Ondertussen staat deze plantaardige biefstuk op een aantal locaties in Nederland op de kaart: in Amsterdam is dat in de Loetje restaurants in de Pijp, Oost, Zuid (Café Loetje) en de Zuidas. En Loetje streeft ernaar om voor het einde van het jaar de Biefstuk Bali 0.0 in alle Loetjes te kunnen serveren. Een supergoed streven!

Restaurant Loetje
Ferdinand Bolstraat 188A, Amsterdam De Pijp
Ruyschstraat 15, Amsterdam Oost
Johannes Vermeerstraat 52, Amsterdam Zuid (Café Loetje)
Parnassusweg 1021, Amsterdam Zuidas

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het waterLekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends