Op 2 en 3 oktober opent Bar Bietstro haar deuren in Amsterdam! Een exclusieve pop-up ervaring die helemaal draait om de Nederlandse trots: de rode biet. Chef Estée Strooker, bekend van onder andere 24Kitchen en groot liefhebber van lokale groenten, tovert gedurende twee dagen de meest verrassende vegetarische gerechten op tafel, en wij kunnen niet wachten om erbij te zijn.

Pop-up Bar Bietstro Amsterdam: exclusief fine dining rode bieten diner op 2 en 3 oktober!

Voor Bar Bietstro ontwikkelde Estée een volledig vegetarisch en enorm creatief menu, met de biet in de hoofdrol. Wist je dat slechts 1 op de 3 Nederlanders bietjes op hun bordje legt? Dat is zonde, want deze groente heeft heel wat voordelen, zowel voor jou als voor onze planeet. Met zijn prachtige kleur en aardse smaak geeft de rode biet elk gerecht een spannende toevoeging. Estée heeft klassieke gerechten onder handen genomen met een ‘bietentwist’, van millefeuille van gedroogde bietenham tot bieten tarte tatin en zelfs bietenwinegums. Klinkt spannend toch?

Pop-up Bar Bietstro Amsterdam bietenclub bieten 2
Pop-up Bar Bietstro in Amsterdam – Chef Estée Strooker – foto door Lidian van Megen

Unieke aardse smaak

Bar Bietstro is een initiatief van de Bietenclub, gelanceerd in 2023. De Bietenclub bestaat uit telers, groenteveredelaars en verwerkers van bieten. Samen zetten ze zich in om Nederlanders te laten zien dat de rode biet niet alleen lekker is, maar ook gezond en duurzaam. Rode bieten, met hun unieke aardse smaak die kan variëren afhankelijk van de bereidingswijze, zorgen namelijk voor een subtiele, knapperige textuur die zowel zoet als licht bitter kan zijn. Het beste deel? Ze worden hier in Nederland geteeld en gedijen goed in ons klimaat. Bovendien groeien ze in de volle grond en hebben ze weinig ruimte nodig. Een groot deel van de Nederlandse bieten wordt zelfs op biologische wijze geteeld. En om je nóg verder te overtuigen van hoe lekker en gezond de biet is, zal in Bar Bietstro chef Estée Strooker je enorm lekkere kunstwerkjes voorschotel.

Ga ook naar de Bar Bietstro pop-up op 2 en 3 oktober!

Kun je ook niet wachten om dit biet-tastische avontuur te beleven? Bar Bietstro opent op 2 oktober om 18:30 haar deuren voor het diner, en op 3 oktober kun je er zowel om 13:00 voor de lunch als om 18:30 voor het diner terecht. Je vindt deze pop-up sensatie op de Boomstraat 41 in Amsterdam. Reserveren kan via deze link.

Pop-up Bar Bietstro
Boomstraat 41, Amsterdam Jordaan

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Pop-up Bar Bietstro Amsterdam: exclusief fine dining rode bieten diner op 2 en 3 oktober!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends