Wie kent het niet, restaurant Bridges inspired by Ron Blaauw in hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Afgelopen november hebben zij, onder leiding van chef Joris Bijdendijk, hun eerste Michelinster in ontvangst mogen nemen!

De keuken is Frans-internationaal geïnspireerd en slaat een brug tussen Franse en Nederlandse culinaire tradities: Hollandse verse vis, bereid met een Franse twist. Daarbij werken ze altijd voor 80% met lokale streekgebonden producten waarbij ze de mooie smaken van de rest van de wereld niet uit het oog verliezen. Het lekkerste van de aarde én het beste uit de zee.

Dat restaurant Bridges een ster heeft valt duidelijk te proeven.  Om te beginnen de makreeltartaar met wortelbouillon, hazelnoot, Sint-Jansrogge en geitenhangop in één woord fantastisch te noemen en ook de geroosterde langoustine, foreleitjes, currycrème, en gepofte wilde quinoa is top.

Vervolgens de op brioche gebakken biologische beekforel, paddenstoelen, groene vlier, amandelcrème en beurre rouge, hier hebben we gewoon geen woorden voor en de duivenborst met krokant boutje, pastinaak, rabarber, pistache en jus facon bécasse is ook helemaal super.

Omdat we er geen genoeg van konden krijgen hebben we afgesloten met de tulband van passievrucht en kokos, wilde waterkers en karnemelkijs en de Texelse oude geitenkaas met kweepeer mostarda, sint-jansroggeijs en postelijn.
Dit diner met de meest prachtige wijnen die we erbij mochten drinken was ronduit magnifiek te noemen!!

Ook de bediening en de ambiance zijn super, erg vriendelijk en zeer professioneel.
Meer dan aan te raden!

Sofitel Legend The Grand Amsterdam heeft nu ook restaurant Le Petit Bistro, lees hier meer.

Adres: Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam
Buurt: Centrum
Website: Bridges
Prijscategorie: 2-gangen lunchmenu + koffie €29,50, 6-gangen dinermenu €89,00
Sfeer: wat formeler maar niet te stijf