Sissi’s Expo-Resto is zo’n plek die letterlijk kunst ademt. Wanneer je het oude schoolgebouw aan de Amstel betreedt, vallen de muren vol (veelal moderne) kunstwerken dan ook meteen op. Maar denk nu niet dat het hier enkel om een kunstatelier gaat. Je bent ook welkom bij Sissi’s voor een hapje en drankje en om vervolgens de voetjes van de vloer te gooien. En dat is nou precies wat wij afgelopen vrijdagavond hebben gedaan. We vertellen je graag meer.

Kunst, muziek en diner bij Siss’s Expo-Resto

Goed, na onze fiets aan de Amstel te hebben geparkeerd, stappen we bij Sissi’s naar binnen. We staan vervolgens middenin wat wij vermoeden dat vroeger als aula dienst heeft gedaan. Op het podium aan het uiteinde van de ruimte laat een DJ – van Franse komaf, zo horen we later – vrolijke deuntjes horen. We weten niet precies wat er van ons wordt verwacht (Gaan we eerst naar kunst kijken? Is het al tijd voor diner?), maar aan deze twijfel komt een eind als we direct na binnenkomst hartelijk worden ontvangen en naar een tafeltje aan het raam worden geleid. Mét zicht op de DJ tafel en op de vele kunstwerken die aan de muren prijken. 

Een lekker glaasje Piquette bij Sissi’s Expo-Resto

Een variëteit aan gerechtjes

We horen dat het de bedoeling is dat gasten een QR-code scannen, hun bestelling doorgeven aan de keuken en deze vervolgens zelf daar ophalen. Je hebt de keuze uit verschillende happen en dipjes, enkele bijgerechten en een tweetal desserts. Een overzichtelijke kaart, dat maakt de keuze wat makkelijker. We kiezen voor Mezze (een mix van hapjes, zoals labneh met za’atar en platbrood en borek) en daarnaast platbrood met aubergine, groene tahin, geroosterde tomaten en ei. Op de drankenkaart vind je de standaard zaken (wijn, bier, fris), maar ook Piquette, ‘het verboden drankje’ waar de afgelopen tijd veel over te doen is geweest. We hebben nog niet eerder Piquette gedronken, dus die bestellen we erbij.

Tijd om een dansje te wagen

Terwijl we onze smakelijke gerechtjes eten, begint de DJ er steeds meer zin in te krijgen. De muziek gaat harder en harder, tafels worden aan de kant geschoven en de dansvloer wordt vrijgemaakt. Jongeren in glitter outfits (hebben we de dresscode gemist?) begeven zich naar het midden en hebben het duidelijk goed naar hun zin.

We bestellen nog een Piquette en blijven nog even zitten, maar vinden dan dat het tijd is om ook een dansje te wagen. Vervolgens duiken we nog even de kelder in van het pand, waar een verjaardagsfeestje gaande is. Hoewel we er volgens mij welkom zijn (tenminste: niemand stuurt ons weg), voelt het toch wat gek om de verjaardag van een onbekende te crashen. We nemen nog een kijkje in de binnentuin, waar het ook gezellig druk is, waarna we weer terug de dansvloer op gaan. Al dansend tikken de uurtjes voorbij en besluiten we rond 22:00 weer huiswaarts te keren. Kunst en eten hadden we aan zien komen, maar zo’n gezellig feestje op de vrijdagavond was een fijne bonus!

Mocht je nou ook zo’n kunst-, hap- en dansavondje bij Sissi’s willen beleven, dan moet je wel snel zijn én tijdig reserveren. We hebben namelijk van horen zeggen dat het expositie restaurant al weken vooruit is volgeboekt. Daarnaast is het tijdelijk geopend – tot en met juni 2022 om precies te zijn. 

Sissi’s Expo-Resto | Mr. treublaan 1, Amsterdam Oost

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends