The Circle of Truth is echt een bijzondere immersive theatervoorstelling en vindt nu plaats in Amsterdam. Zegt immersive theater je nog niet zoveel? Wij bezochten de show afgelopen zaterdag en leggen je uit wat je te wachten staat! Eén ding is zeker: het wordt een bijzondere avond, zoals je nog nooit mee hebt gemaakt. Wacht niet te lang, want de show is nog tot eind maart te bezoeken. Ga jij ook?

The Circle of Truth Amsterdam: waanzinnige immersive theatervoorstelling op de NDSM werf, nog tot eind maart te bezoeken!

Denk je bij theater aan anoniem in een donkere zaal zitten, en in stilte kijken naar de show? The Circle of Truth is totaal het tegenovergestelde. We gaan op weg naar een grote loods op de NDSM werf in Amsterdam Noord, en zijn enorm nieuwsgierig – en zelfs een beetje zenuwachtig. Het wordt een interdisciplinaire mindfuck lazen we op de website, en we stappen uit onze comfortabele sociale bubbel. Spannend! Je kunt kiezen voor alleen de show of ook een vegan 3-gangen menu vooraf, en als Culi’s kiezen we natuurlijk voor het laatste. We komen aan een lange tafel te zitten en raken direct aan de praat met onze tafelgenoten.

Een vegan 3-gangen menu bij The Circle of Truth Amsterdam

Het eten is volledig vegan, lekker licht en je proeft echt de pure smaken van de groente! We eten een heerlijke paprika soep met aubergine en een krokantje van aardappel, erg lekker. Tussen de gangen door start er al een stukje theater: een zangeres en een pianiste spelen samen een nummer. De zangeres loopt tussen de tafels door en kijkt ons indringend aan. En omdat ze zo dichtbij komt voelt dat al best intiem: een voorbode voor de rest van het theater blijkt later! Als hoofdgerecht krijgen we een huisgemaakt stuk tempeh met een fantastische gefermenteerde zwarte bonen saus, knapperige groenten en een stukje brood met peterselie pesto. En we sluiten af met een witte chocolade panna cotta, met merengue, hennep zaadjes en verschillende bereidingen van bloed sinaasappel. Een mooie lichte afsluiting van ons diner!

Los komen van je sociale bubbel

Dan is het tijd voor de show. Juist het verassingselement geeft dit theater wat speciaals, dus we zullen niet alle geheimen verklappen. Maar verwacht een avond waarbij je door verschillende ruimtes wordt geleid. En je komt zeker los van je eigen sociale bubbel! Direct in het begin krijg je instructies waardoor je met de andere gasten interactie krijgt. En – spannend maar juist ook erg leuk – reken er maar op dat je uiteindelijk in een groep komt zonder het gezelschap waar je mee gekomen bent. Hierdoor krijg je interessante gesprekken over de theaterstukken die je ziet: ik vond juist de inzichten van andere mensen echt wat toevoegen aan mijn ervaring! Gelukkig zie je je ‘eigen’ vrienden gedurende de hele avond regelmatig, en kun je uitwisselen hoe je het los van elkaar ervaren hebt.

Intieme voorstellingen bij The Circle of Truth

En het theater zelf? Soms ben je slechts een toeschouwer en kijk je in stilte naar een prachtige opvoering. Soms loop je als publiek letterlijk door het theaterstuk heen, en voelt het alsof je zelf ook een kleine rol in het stuk hebt. Het is hoe dan ook enorm intiem om zo dicht op de acteurs te staan, waardoor de voorstellingen direct ook meer raken. Soms een beetje vreemd, maar enorm bijzonder om mee te maken. Na een intense laatste voorstelling wordt er een dankwoord gesproken, en daarna verandert de zaal ineens in een club: de lampen gaan uit, de muziek harder en publiek en acteurs mengen zich op de dansvloer.

The Circle of Truth is nog tot eind maart te bezoeken

The Circle of Truth was een echt waanzinnige show: gegarandeerd een avond waar je nog lang over napraat en niet snel zult vergeten! Ben je op zoek naar een bijzondere avond? Er zijn nog tickets verkrijgbaar! Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van deze maand vindt er een voorstelling plaats. Kijk op de website van The Circle of Truth voor de mogelijkheden.

The Circle of Truth
7 t/m 30 maart | DOOR Open Space, t.t. Vasumweg 31, Amsterdam Noord

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
The Circle of Truth Amsterdam: waanzinnige immersive theatervoorstelling op de NDSM werf, nog tot eind maart te bezoeken!, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends