Vorig jaar hebben we The Sunny Burger co. in het centrum van Amsterdam al een keer bezocht. Toen heette het nog ‘Miami burger’. Inmiddels dus een nieuwe naam en genoeg reden om opnieuw een kijkje te gaan nemen.

Van Miami Burger naar The Sunny Burger Co.

The Sunny Burger Co. bezochten we vorig jaar toen het nog ‘Miami Burger’ heette. Sindsdien hebben ze niet alleen een nieuwe naam gekregen, maar ook hebben ze de Lightspeed Hospitality award gewonnen. Toch is één ding hetzelfde gebleven: alle gerechten zijn nog steeds erg lekker én volledig vegan.

Bij binnenkomst wordt je gelijk begroet door een kleurrijk interieur. Zelfs op een regenachtige donkere avond wordt je hier vrolijk van. Binnen kun je via een scherm een bestelling plaatsen om het eten mee naar huis te nemen. Ook kun je plaatsnemen aan een van de tafeltjes om in het restaurant te genieten van alle vegan gerechten.

De wereld van vegan burgers en loaded fries

The Sunny Burger Co. heeft een duidelijke visie: ze willen de manier waarop mensen fast food ervaren compleet veranderen. Ze geloven dat duurzaam en ethisch eten in de toekomst de norm zal zijn, en willen hierin vooroplopen. Plantaardig eten moet niet alleen verantwoord maar ook lekker zijn.

Je kunt bij The Sunny Burger Co. verschillende burgers, frietjes en snacks bestellen. Wij probeerde de Cajun Spiced, de Truffle Parmesan en de Loaded frietjes, waarbij de truffel variant bij ons op nummer 1 staat. Ook genoten we van vegan bitterballen, kipnuggets en uienringen uit de ‘I Want It All’ mix. Een lekkere mix met snacks als start van de avond. De Nashville Hot Chick’n style hamburger was onze favoriet van de avond omdat de ‘kip’burger krokant is en mega goed smaakt. Je hebt niet door dat dit ‘neppe’ kip is.

Genieten van vegan fast food

Of je nu een doorgewinterde veganist bent of gewoon nieuwsgierig bent naar een smakelijk alternatief voor traditioneel fastfood, The Sunny Burger Co. is een vegan vriendelijk en vrolijk gekleurd restaurant. Een bezoekje aan de Leidsekruisstraat in Amsterdam is dan ook zeker de moeite waard!

The Sunny Burger Co.
Leidsekruisstraat 10, Amsterdam Centrum

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Een zonnige vegan ervaring bij The Sunny Burger Co. in het centrum van Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends