Om de aantal weken organiseren wij van Culi Amsterdam een Culi Bloggers Drink. Hiervoor nodigen wij een groep culinaire bloggers uit om bij te praten over onze gezamenlijke interesse; alles wat er op culinair vlak gaande is.
Op 13 november organiseerden wij, in samenwerking met restaurant Vondelpark3, de tweede editie.

In het hart van Amsterdams bekendste park vind je Vondelpark3, het nieuwe restaurant in het voormalige Vondelparkpaviljoen. Na een grondige renovatie van anderhalf jaar is het pand in maart 2014 heropend voor publiek. Een mooie plek in het centrum van Amsterdam om te ontbijten, lunchen, dineren, borrelen of gewoon te werken.

Na een prachtige zomer gaat Vondelpark3 de winter in met een nieuw concept: #Nieuw-Hollands eten en drinken. Op de menukaart vind je er per 1 november Hollandse gerechten met de bereidingswijze van vroeger, vol bewuste ingrediënten van nu. Hiermee wordt alle gezelligheid van de Hollandse winter behouden, terwijl ze vernieuwen op culinair gebied. Wij waren uitgenodigd om tijdens onze Culi Bloggers Drink wat gerechtjes van deze nieuwe kaart te komen proeven!

We werden, tijdens de Culi Bloggers Drink, door restaurant Vondelpark3 hartelijk ontvangen met een lekker glas wijn, Sedosa Verdejo-Sauvignon uit Spanje. We waren weer met een erg gezellige groep bloggers, waarmee wij in de Serre op de eerste verdieping onze eigen ruimte hadden welke gezellig was ingericht met statafels. De bediening zorgde ervoor dat de glazen gevuld bleven en er stond, zoals het hoort, water op alle tafels. Ook werden wij voorzien van heerlijke gerechtjes van de nieuwe kaart. Eerst kregen wij Hollandse garnalen met een couscous van bloemkool en râs el hânout. Lekker en een leuke twist met die couscous. Daarna kregen we een carpaccio met hazelnoot, Remekerkaas en een dressing van Zaanse mosterd gegarneerd met Nicola aardappel en de steak tartaar geserveerd met kwartelei, Kesbeke augurk en krokant landbrood. Beide erg goed van smaak! Ook kregen wij de gesneden ribbetjes van Limburgs kloostervarken met een sambal van rode kool, echt een aanrader, om je vingers bij af te likken. Vervolgens de zoete  stampot met spitskool en spinazie, met runderstoof in rode peper en gember, een erg leuk en lekker gerecht en leuk geserveerd. Na al deze heerlijke gerechtjes sloten we af met de frisse gepocheerde peer, hangop, perensorbet en eiwitschotsen, Hmmm.

Wij zijn enorm verwend door restaurant Vondelpark3 en chefkok Dave. We zijn afgelopen week ook al voor een heerlijke lunch teruggekeerd.

Vondelpark3 heeft een gezellige bar waar je leuk kunt borrelen,  maar ook een mooi restaurant waar je lekker kunt dineren. In de zomer, bij lekker weer, kun je hier ook op het zeer ruime terras plaatsnemen midden in het Vondelpark.

Al met al, de nieuwe kaart van Vondelpark3 is ons erg goed bevallen en is zeker het proberen waard!

De volgende Culi Bloggers Drink zal in januari plaatsvinden. Wil jij hier als Culinair Blogger graag bij zijn, mail ons dan even!  Daarnaast zoeken wij altijd leuke locaties voor een volgende editie.

Adres: Vondelpark 3, Amsterdam
Buurt: Vondelpark
Website: Vondelpark3
Prijscategorie: Hoofdgerecht vanaf € 15,70
Sfeer: Gezellig, stylisch met originele details uit het voormalige Vondelparkpaviljoen
Terras: Ja
Kraanwater: Ja
Reserveren: Aan te raden

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Tweede editie Culi Bloggers Drink bij restaurant Vondelpark3, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends