Wie kent het niet, de Spaghetteria op de van Woustraat. Ook Amsterdam West is sinds kort in het bezit van een Spaghetteria-pastabar.

Bij de Spaghetteria draait het om één ding. De verse, zelfgemaakte pasta die op traditioneel Italiaanse wijze wordt bereid door de chef Stefano Cavallari. Ze importeren zelf de beste biologische bloem uit Toscane en Emilia Romagna en maken daar ’s middags verschillende pasta’s van, welke u
’s avonds terugvindt in zes voortdurend wisselende heerlijke gerechten.

Deze tweede locatie is een stuk groter dan die op de van Woustraat, waardoor er wat meer beweging/drukte is. Je kunt kiezen voor een plekje aan een van de drie grote eettafels, de gezellige vensterbanken, of aan een van de hoge tafels om te genieten van de overheerlijke pasta en een goed glas Italiaanse wijn.

Dat de pasta zelfgemaakt wordt valt duidelijk te proeven. De klassieke ricce all’arrabbiata of spaghetti alle vongole zijn top. De ravioli gevuld met kabeljauw of de creste di gallo met Toscaanse worst, artisjok en grana padano zijn origineel en erg lekker, maar de absolute toppers zijn de tortiglioni met paddenstoelen en een saus van zwarte truffel,prei en ricotta en de pappardelle met een ragout van wild zwijn met rode wijn, rozemarijn en grana padano.

De pasta’s zijn allemaal even heerlijk en met veel liefde bereidt. De bediening is uitstekend en erg vriendelijk. Zij zorgen dat er altijd een goed gevulde kan water op de tafel staat.
Voor na de heerlijke pasta serveren zij scroppino of huisgemaakte tiramisu als dessert, maar gewoon een espresso met een stukje pure chocolade kan ook.

Thuis gemakkelijk genieten van de kwaliteit van de Spaghetteria kan natuurlijk ook. Zij geven u dan alles mee om uw maaltijd razendsnel klaar te maken.

Ook de tweede locatie van de Spaghetteria is dus meer dan het bezoeken waard.

Adres: van Woustraat 123hs en Jan Hanzenstraat 32, Amsterdam
Buurt: Pijp en Jordaan
Website: spaghetteria-pastabar.nl
Prijscategorie: Topprijzen voor top bordje pasta, Alles onder de €14
Sfeer: Gezellige, informele makkelijke sfeer, ook zeer geschikt om snel even een bordje pasta te eten wanneer je weinig tijd hebt.