Vegan Junk Food Bar is dé plek voor je vegan cravings in Amsterdam. Hier kun je mega lekkere hamburgers, loaded fries en heel veel lekkere snacks eten. Alles is vegan maar ook voor vleeseters is deze plek echt een aanrader. Alles is lekker én ziet er superleuk uit. Ze zitten op meerdere locaties in Amsterdam, maar neem zeker een kijkje op hun locatie in Amsterdam Oud-West. En waan je even in een striptekening!

Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar is in 2017 gestart in Amsterdam Oud-West, aan het Staringplein. Vanuit het idee om een positieve impact te hebben op het welzijn van dieren, milieu en de mens. Maar wél met echt lekker comfort food. Want iedereen houdt wel van een beetje junkfood op z’n tijd toch? De vrolijke gekleurde burgers en anders lekkers werden in no-time een hit. Dat betekende dat de VJFB al snel uitgebreid werd, met locaties in de Pijp en het centrum van Amsterdam, maar bijvoorbeeld ook in Rotterdam en Barcelona. En wij snappen dit succes wel! Het eten van VJFB is lekker toegankelijk, ziet er kleurrijk en cool uit, en smaakt echt mega lekker.

Waan je in een striptekening

Ieder locatie van VJFB heeft zijn eigen, edgy sfeer. Maar de allereerste VJFB locatie heeft net een make-over gehad, en die wil je toch wel even zien hoor. Het is net alsof je een zwart-wit stripboek instapt! De kunstzinnige tweedimensionale zwart-wit tekeningen vind je letterlijk op alle muren en meubels van deze locatie, en zijn een cool contrast met de vrolijke gekleurde gerechten. Heel gaaf!

Quesadilla’s, vegan sashimi of mac & cheese bitterballen

Op het menu staan natuurlijk de bekende hamburgers: vrolijk gekleurde broodjes, spannende sauzen, vegan burgers en nog meer lekkere toppings. Maar je kunt ook een bordje loaded fries bestellen, vegan sashimi of bijvoorbeeld de mac & cheese bitterballen! Wij starten met de Quesadilla. En dit is echt een plaatje: een quesedilla met vegan kaas en vegan gehakt, die er supervrolijk uitziet door de gekleurde sausjes, granaatappelpitjes en eetbare bloemblaadjes. En hij smaakt ook erg lekker! Echt goed kazig, en met lekker kruidig gehakt.

Notorious Sumo

We eten daarna twee burgers. En wat je ook doet: bestel de Notorious Sumo! Die smaakte zo goed: een juicy vegen beef burger, maar ook crunchy vegan kip strips. Daarop een knapperige salade, vegan kaas, jalapeños, en een hele lekkere VJFB saus. Op een vrolijk roze en zwart broodje. Megalekker! Ook aten we de Royal Smash burger. Die was ook erg lekker, met een smashed vegan beef burger, een cool zwart broodje, en erg speciaal: vegan bacon. Al vonden we vooral de VJFB saus van de Notorious Sumo nóg lekkerder dan de Smeck saus die op de Royal Smash burger zat. Wij gaan snel terug om de andere burgers en de loaded freak fries te proberen: we hebben er nu al zin in!

Vegan Junk Food Bar
Staringplein 22, Amsterdam Oud-West
Marie Heinekenplein 9-10, Amsterdam de Pijp
Reguliersdwarsstraat 57, Amsterdam Centrum

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends