Dat een saladebar gelukkig niet saai meer is, blijkt uit het feit dat de saladebars in Amsterdam massaal uit de grond lijken te schieten. Salade is niet alleen gezond, maar ook nog eens hip. En gelukkig maar want een goede salade kan echt heel erg lekker zijn en dat bewijst Sla.

Salad bar SLA zit, zoals we begin dit jaar al schreven, sinds enige tijd aan de Ceintuurbaan in de Pijp. En niet zonder succes; ze hebben in januari een tweede vestiging geopend in de Jordaan en onlangs een derde op de Zuidas.

Je kunt bij SLA lekker gaan zitten eten, of je kunt je salade mee naar huis nemen. En ze vragen altijd netjes of je je dressing eroverheen of ernaast wil. Dus niet meer dat moment dat je baalt van jezelf omdat je bent vergeten het ernaast te vragen.

De dressings zijn op basis van verse kruiden en goede azijn en olie, en druipen niet van het vet of zijn niet op basis van mayonaise. Precies wat goed voor je is dus!

De salades zijn uitgebalanceerd; dus niet alleen maar groene blaadjes, maar ook een proteïne en een koolhydraat staan op het menu.

Je kunt je eigen salade samen stellen of een van de voorbeeldsalades kiezen. Een greep uit de keuzes: Salade met biologische buffelmozzerella, rucola, boekweit, pompoen, tomaat, aubergine, basilicum en pompoenpitjes, Salade met Forel, snijbiet, belugalinzen, koolrabi, komkommer, rode biet, gemengde kiemen en kappertjes. Er is altijd een veganistische keuze en een keuze met vis of vlees. Als je zelf samenstelt kies je eerst een blad, een dressing, een graan/zaad/peul, dan 3 groenten en als je wil kun je er nog een proteine bij bestellen, zoals een biologisch eitje bijvoorbeeld of kipstukjes van de vegetarische slager. Je kunt zelf een glaasje kraanwater erbij pakken, of een biologisch wijntje erbij bestellen.

SLA is echt een geweldige plek voor een gezellige lunch, of om even gauw te halen als je druk bent maar toch gezond wil eten. Culi komt er dan ook graag, al kan het er soms erg druk zijn.

Een salade niet vullend? Forget it. Als je hier een salade hebt gegeten ben je niet alleen gelukkig maar ook vol en tevreden. We love SLA!

Adres: Ceintuurbaan 149, Westerstraat 34, Claude Debussylaan 35
Buurt: De Pijp, De Jordaan, Amsterdam Zuid
Website: Sla
Sfeer: Clean, stijlvol en modern
Reserveren: niet nodig
Rekening: Salade vanaf 8 euro
Kraanwater: Ja
terras: Nee

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Zalig SLA in Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends