Taiko by Schilo, is het langverwachte nieuwe Aziatisch geïnspireerd restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Amsterdamse Conservatorium Hotel, dat opent op woensdag 17 september 2014. Het restaurant ontleent haar naam aan de eeuwenoude traditionele Japanse Taiko drums, bekend om haar mystieke ritme.

Schilo is al sinds zijn jeugd geïnspireerd door het Verre Oosten. Hij droomde van een nieuw restaurantconcept waarin hij zijn voorliefde voor Azië zou kunnen combineren met lokale en seizoensgebonden producten, zijn andere grote liefde.

Voor het menu van Taiko gebruikt chef Schilo alle vaardigheden, technieken en smaken die hij ontdekt heeft in het Verre Oosten. Ze werken met zowel lokale als Aziatische leveranciers; dit betekent dat de ingrediënten de hoofdrol spelen. Zo is de sashimi-grade tonijn duurzaam gevangen in Europa en is de beef sizzling, van de Josper BBQ en tafelgrills, ófwel de allerbeste Nederlands entrecote óf een echte, authentieke, sappige Japanse Wagyu. De vis komt vers gevangen uit de Noordzee of, indien de kwaliteit beter is, direct overgevlogen uit Azië.

Om de meest authentieke smaken te garanderen is het gelukt om de beste sake te verkrijgen afkomstig van een ambachtelijke Japanse microbrouwerij. Iets wat zeer zeldzaam is voor een Europees restaurant. Daarnaast hebben ze gekozen voor een aantal mooie champagnes als ideale begeleiding bij de super verse sushi en delicate dim sum.  De filosofie voor Taiko – het beste van de Oosterse technieken en smaken samen laten komen met een aantal prachtige lokale, seizoensgebonden producten – herdefinieert het concept en creëert iets nieuws en spannends.

Adres: Van Baerlestraat 27, Amsterdam
Buurt: Oud Zuid
Website: Taiko by Schilo

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Opening Soon Taiko by Schilo Conservatorium Hotel , 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends