In Japan kun je heel uiteenlopend eten qua stijl. Je kunt een kaiseki doen (10 gangen haute cuisine) of bijvoorbeeld naar een volledig geautomatiseerd sushi-restaurant gaan.

Wat veel Japanners daarnaast doen is dat ze graag naar een yakitori-restaurant gaan. Na het werken op donderdag of vrijdagavond gaan ze naar een soort Japanse bruine kroeg, waarbij je van alles zo vanaf de barbecue gegrild op stokjes kunt eten. Natuurlijk kun je de standaard kippedijtjes krijgen, maar ook gebarbecued kipgehakt (zo lekker!) coquilles, garnalen, groenten of tofu. Daarbij drink je dan een biertje (Asahi of Kirin) of een Sochu cocktail – een Japanse versie van vodka met soda en citroen bijvoorbeeld. Hakata Senpachi is zo’n typisch yakitori restaurant. Heel lekker, goede kwaliteit eten, en het is alsof je zo in Japan bent. Dit restaurant wordt dan ook heel veel bezocht door de Japanse community in Amsterdam. Hakata Senpachi is echt een begrip in Zuid. Het zit er dan ook al meer dan 15 jaar. Maar deze Tested by Culi gaat over iets wat ze sinds kort doen, op zaterdag en zondag serveren ze tegenwoordig een ramen lunch.

Als je op zondag echt even bij wil komen, helpt er niets zo goed als een dampend hete kom ramen noodles. Hakata Senpachi heeft zijn roots in de stad Hakata (ook wel bekend Fukuoka), die bekend staat om ramen met een krachtige varkensbouillion – Tonkotsu Ramen. Het blijkt geen vette bouillion, maar wel een fijne bouillion die lekker vol van smaak is. De ramennoodles zijn stevig en de smaak is hartverwarmend. Je kunt de ramen bestellen met extra vlees, tauge, prei of je kunt er zelfs een menu van maken met een kommetje gebakken rijst erbij. Het restaurant maakt daarbij ook zelf Gyoza, pasteitjes die ze tegelijk bakken en stomen. Bestel ze er vooral bij, want het zijn de beste Gyoza die je in de stad kunt krijgen. Als je een kater hebt helpt deze Ramen ontzettend. Als je geen kater hebt word je er gewoon blij van – zeker als het regent.

Move over Wagamama – voor Ramen moet je naar Hakata Senpachi.

Adres: Wielingenstraat 16, Amsterdam
Buurt: Rivierenbuurt, Amsterdam Zuid
Website: Hakata Senpachi
Sfeer: Japanse kroeg
Rekening: Ramen vanaf  € 10,50 (alleen op zaterdag en zondag tussen 12:00 en 15:00) – Yakitori in de avond vanaf € 1,60.
Kraanwater: Ja
Reserveren: niet nodig
Terras: Ja

  Foto: We have some tables outside today. Come and enjoy weather and food!!

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Sunday Ramen bij Hakata Senpachi Wielingenstraat , 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends