Bistro Neuf op de Haarlemmerstraat in de Jordaan in Amsterdam is een erg leuke ‘Bistro’, ook wel geschreven als ‘Bistrot’, een grappige kruising tussen kroeg, cave en bistro. En Neuf omdat ze op nummer 9 zitten.

Het concept van Bistrot Neuf is eerlijk en herkenbaar lekker eten, ongecompliceerd met als basis wijn!

Een traditionele Franse kaart met veel leuke traditionele gerechten. Een prachtige wijnkaart met ook veel wijnen per glas. U kunt bij Bistro Neuf terecht voor alleen een heerlijk glas wijn, maar ook voor een gezellige avond uit of een romantisch diner voor twee met goed eten.

Wij begonnen met wat oester met goed brood erbij.
Als voorgerecht de echt voortreffelijke Vissoep als uit Marseille met rouille, croûtons en gruyère en de Paté uit eigen keuken, de winter versie (o.a. wild, hazelnoten) met croutons en uiencompote. Hierna de Wijngaardslakken als in de Bourgogne met genoeg knoflook en peterselieboter en de heerlijke Ballotine van boerderijkip gevuld met paddenstoelen en dragon, bonne femme en gevogeltejus. En we sloten af met Citroentaartje met meringue, hier hadden we er zo nog wel twee van op gekund, zalig echt!

Bistrot Neuf is echt aan te raden voor een leuke avond uit met lekker Frans eten van uitstekende kwaliteit. De Michelin Gids heeft Bistrot Neuf begin dit jaar ook een Bib Gourmand toegewezen.

Adres: Haarlemmerstraat 9, Amsterdam
Buurt: De Jordaan
Website: bistrotneuf.nl
Prijsniveau: Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, 3 gangen keuzemenu €29,50
Sfeer: Franse bistro/ gezellig voorin en ook romantisch achterin, voor lunch, goed glas wijn en/of diner

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Bistro Neuf op de Haarlemmerstraat in de Jordaan, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends