In de Rijnbuurt zit de pasteibakkerij, voor handgemaakte charcuterie  waarin ze de veelal ‘incourante delen’ verwerken van varkens die met ouderwets fatsoen zijn grootgebracht. De overtuigingskracht zit in de smaak en niet in een logo of keurmerk vinden zij.

Het assortiment omvat diverse pasteien, ofwel pâtés, o.a. een klassieke ‘terrine de campagne’ (van puur varkensvlees met varkenslever), terrines van tam konijn, van tamme eend, en van eend met eendelever. Met het seizoen mee maken ze ook wildpasteien. Daarnaast maken ze verse braadworstjes, boudin noir, boudin blanc, rookworst, Parijse knoflookworst, gerookt spek, gerookte procureur, preskop, hausmacher bloedworst, jambon persillé, potjevleisch, en rillettes van wilde ganzen.

Ze leveren aan winkels en restaurants, maar ook particulieren kunnen hier op vrijdag en zaterdag terecht voor al deze terrines en worstsoorten.  Daarnaast hebben ze een klein assortiment aan dagverse eieren, rauwmelkse boter, stokbroden van Gebr. Niemeijer, wijnen van Vleck en De Vier Heemskinderen, Lautrec knoflook, Cévenne uien, en rogge-tarwebroden van Mama (Karel Goudsblom, Zwanenburg).

Op bestelling kunnen particulieren hier ook terecht voor Hollands wild en boerderijgevogelte (Hollands-biologisch of Frans Label Rouge) van de poelier en wildleverancier, Pieter van Meel. Eveneens in overleg kun je een bestelling opgeven uit het assortiment aan gerijpt Gasconne-vlees (rund, kalf, varken) en Kamper lam van hun zeer bekende vleesleverancier Lindehof in Baambrugge.

Adres: Hoendiepstraat 2, Amsterdam
Buurt: Rijnbuurt
Website: depasteibakkerij
Prijscategorie: redelijk prijzig maar voor echte kwaliteit

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
De pasteibakkerij , 9.5 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends