Zin in een culinaire reis door de Aziatische keuken compleet met de beste sushi en de lekkerste Aziatische gerechtjes? Dan moet je bij Mr Sam Asian Bistro in Amsterdam Zuid zijn. Of eigenlijk in deze tijd hun take away bestellen. Ze hebben extreem goede experience boxen, ook speciaal voor de feestdagen! Lees verder voor onze ervaring van zo’n experience box.

Mr Sam Asian Bistro - Experience at Home box
Mr Sam Asian Bistro – Experience at Home box

Ik haalde de box op, even echt in contact met het restaurant en omdat ik er al heel vaak langs was gefietst, maar Mr Sam Asian Bistro voor mij toch nog nieuw was. Wat een tof restaurant zeg, wat een sfeer, zelfs nu terwijl het leeg was, ik mijmerde ondertussen over wanneer we hier in een vol restaurant zouden kunnen zitten op vrijdagavond. Daar werd ik uitgehaald doordat mijn box klaar was om mee te nemen. De sfeer van het restaurant, modern, stylish, zie je ook terug in de gerechtjes van de Mr Sam Experience at Home box. De box zorgt er echt voor dat je je even in Azië waant, en dat gewoon bij je thuis aan tafel.

Mr Sam Asian Bistro - sushi en voorgerechten
Mr Sam Asian Bistro – sushi en voorgerechten

Wat zat er allemaal in? Onder andere sushi met geflambeerde zalm en tonijn, beef tataki, Thaise zeebaarscurry, Malaysian lemongrass chicken, udon noodles, sticky iberico fingers, en nog meer. Misschien denk je, oh help zoveel gerechtjes, daar moet veel werk inzitten. Nou nee hoor, alles kan gewoon in de magnetron, de meeste gerechtjes hoef je maar een minuut op te warmen. Is toch extra fijn! Wij kozen ervoor om niet alles tegelijk op tafel te zetten, maar om de sushi, de Thaise garnalensalade en de beef tataki vooraf te eten.
Ik overdrijf niet als ik zeg dat de Mr Sam’s sushirolls echt tot de beste sushi van Amsterdam behoren. De beef tataki was een heerlijk en licht gerechtje met een mooie bijpassende dressing. En de Thaise garnalensalade was ook uitstekend. Een combinatie van het frisse van radijs en komkommer, het zoete van meloen en de garnalen afgemaakt met een kruidige dressing, was perfect. De toon was gezet, we hadden zo’n zin om de warme gerechtjes te gaan proeven.

Mr Sam Asian Bistro – hoofdgerecht

Met zoveel verschillende warme gerechtjes kun je lekker een soort rijsttafel op je bord maken, een culinaire reis door Azië. Je krijgt trouwens ook toppings met bijvoorbeeld kruiden, nootjes en uitjes bijpassend bij de warme gerechtjes, dat maakt het helemaal af en zorgt ervoor dat je ook een krokantje op je gerechtje hebt. Onze favoriet was de Thaise zeebaarscurry, zo goed! Ik waande me echt in Thailand. De curry was lekker pittig, tegelijk zoetig en de vis was heerlijk zacht, een van de lekkerste curry’s die ik in Amsterdam gegeten heb. Ook de udon noodles, natuurlijk het comfort food voor deze donkere dagen in december, waren zo lekker. Bij iedere hap van een nieuw gerechtje stond ik versteld van hoe lekker het was De lemongrass chicken, de iberico fingers, stuk voor stuk zo goed. En origineel! De chili-knoflook-Edamame boontjes, de yakitori’s, kroepoek, flesjes water en een kaarsje maakten het compleet. Gelukkig hadden we nog wat over en kon ik de volgende avond nog een keer genieten van de verschillende gerechtjes.
Wat zijn wij blij dat we Mr Sam ontdekt hebben (schandalig eigenlijk nu pas.. shame on me)! Dit restaurant is het echt waard om naar Amsterdam Zuid te gaan!

Dit wil je proberen toch? Mocht je met kerst nog een gaatje hebben, de Christmas Experience Box kun je nog bestellen. Wij halen in ieder geval snel weer een box voor thuis en we hopen dat we binnenkort live in deze leuke, hippe, Asian bistro terecht kunnen.

Mr Sam Asian Bistro
Amstelveenseweg 344
1076 CT Amsterdam
020 66 42 795
info@mrsamasianbistro.nl

P.S. Op zoek naar nog meer take away en bezorgopties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:

Of zoek hieronder naar nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Mr Sam Asian Bistro, Amsterdam Zuid, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends