Groot nieuws: Smelt opent een nieuw restaurant in het Westerpark in Amsterdam! Je kent Smelt misschien al wel als dat heerlijke kaasfondue restaurant in de 9 straatjes. Dus als je net zo’n groot fan van kaasfondue bent als wij, dan word je zeker warm van deze nieuwe plek. Lees in dit artikel alles over deze hartverwarmende plek!

2e locatie Smelt in het Westerpark in Amsterdam

Het restaurant in het Westerpark is de 2e locatie van Smelt, want het begon allemaal aan de Runstraat, in de 9 straatjes in Amsterdam. Gijs en Johan van Café de Doffer werden bevriend met hun overbuurman Joost van De Kaaskamer van Amsterdam. Hun gedeelde passie voor kaas en kaasfondue zorgde voor hun eerste samenwerking: het kaasfondue restaurant Smelt! Na vorig jaar daar een succesvolle winter te hebben gedraaid, openen de mannen nu hun 2e locatie in het Westerpark aan de Gosschalklaan. In een heel cool pand, waar hiervoor ijszaak het IJscuypje zat, maar oorspronkelijk ooit een koffiebranderij was. Supersfeervol dus om hier in de winter boven een dampend pannetje kaasfondue te zitten!

Fijn huiskamergevoel

Zodra we binnenkomen ruikt het al heerlijk naar kaasfondue: superlekker! Het restaurant is lekker knus en door het gezellige ontvangst en de open keuken krijg je echt zo’n fijn huiskamergevoel. We beginnen met wat kleine hapjes, want jawel: er staat ook wat anders dan kaasfondue op de kaart.  Artisjokharten met parmigiano Reggiano en geroosterde amandelen, olijven en gegrilde aubergines met gedroogde tomaten: allemaal heel erg lekker. Ook staan er voor de lunch lekker kazige fondue tosti’s op de kaart: daar komen we zeker nog een keer voor terug.

5 soorten kaasfondue

En dan komen de sterren van de avond op tafel: dampende fonduepannetjes met borrelende kaasfondue! Wij proeven deze keer de Zwitserse, Hollandse en Franse fondue. De Zwitserse fondue is echt fantastisch: een heerlijke klassieke fondue die lekker veel pit heeft! Voor de kaaskenners: deze fondue wordt gemaakt met l’etivaz alpage, vacherin fribourgeois en appenzeller noir, kazen die door Joost speciaal uitgekozen zijn om de lekkerste fondue te maken. Houd je van schimmelkaas, ga dan zeker voor de Franse fondue. De smaak van de roquefort die er doorheen zit is heel subtiel, en smaakt samen met de abondance, comté alpage en emmentaler français ook echt heerlijk. En houd je van kaas maar niet van die sterke smaken? Ga dan voor de Hollandse kaasfondue! Wat zachter van smaak, met petit doruvael, tynjetaler en bunker blosse. We dopen het knapperige desembrood en de groenten die je erbij krijgt erin: je kunt ons bijna niet gelukkiger maken.

La Religieuse

Geheel naar Zwitserse traditie kun je zelfs het laatste restje kaasfondue in de pan opeten. Je krijgt een eitje dat je als roerei bakt in het pannetje, om zo de laatste restjes kaas los te krijgen: dit wordt in Zwitserland ‘la religieuse’ genoemd, en is een superlekker laatste hapje wat je niet kunt laten liggen. Sluit daarna nog af met een lekker dessert, scroppino, of – voor de echte kaas diehards – een kaasplateau en je hebt een heerlijke avond in deze kaas-hemel gehad. Een aanrader!

Kaasfondue restaurant Smelt
Runstraat 12, Amsterdam 9 straatjes
Gosschalklaan 7, Amsterdam West

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het waterLekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Smelt opent een nieuw kaasfondue restaurant in het Westerpark!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends