Sugar, I love you is hét kookboek als je van bakken houdt. Ravneet Gill deelt haar favoriete recepten voor taart, koekjes, maar ook het lekkerste roomijs en gefrituurde hapjes komen voorbij. En ze leert je alles over de essentie van bakken en patisserie. Maak je vrienden en familie blij met de lekkere dingen die je hieruit gaat koken! En extra leuk: we mogen 2 exemplaren weggeven! Lees hieronder hoe je kans maakt om te winnen.
Kookboek Sugar, I love you van Ravneet Gill
Sugar, I love you is geschreven door Ravneet Gill: een liefhebber van zoetigheid in hart en nieren. Ze heeft onder andere de patisseriesectie van restaurants St. John, Llewelyn’s en Wild by Tart geleid, en werd in 2020 jurylid bij het tv-programma Junior Bake Off. En ze schreef al eerder de bestseller ‘A Pastry Chef’s Guide’. Haar nieuwste boek ‘Sugar, I love you’ is niet alleen een ode aan suiker, maar leert je ook hoe je suiker kunt gebruiken om je gebak en desserts echt lekker te maken. Veel recepten in dit boek bevatten niet eens zo heel veel suiker, maar Ravneet leert ons juist hoe en wanneer je het het beste kunt gebruiken.
Misokaramel roomijs of Luchtige Ferrero Rocher
Het boek is handig opgedeeld in verschillende soorten gebak en desserts. En verwacht hierin écht verrassende recepten! Bijvoorbeeld de Rasmalaicake, waarvoor Ravneet de inspiratie haalde uit haar tijd als kok in een Indiaas restaurant en waarvan we hieronder het recept delen. Kweeperentaart met gerookte amandelen, die fruitig, rokerig en heerlijk boterig smaakt. Misokaramel roomijs die zowel zoet als zout smaakt. Of de geroosterde hazelnootsoufflé met chocoladesaus, waarbij Ravneet je stap voor stap meeneemt in het maken van de soufflé, en die smaakt alsof je een luchtige Ferrero Rocher eet. De smakelijke verhalen die Ravneet vertelt bij ieder recept, en de prachtige foto’s maken dat we direct zinnen hebben om aan de slag te gaan. Heerlijk!
Winactie: win het boek Sugar, I love you van Ravneet Gill!
Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 2 exemplaren weggeven van dit heerlijke kookboek aan onze volgers op Facebook en Instagram! Hoe kun je winnen?
- Volg Culi Amsterdam, liefst op Facebook én Instagram.
- Laat in de comments onder het Facebook- of Instagram bericht even weten dat je meedoet met de winactie.
- Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
- Deze winactie loopt tot vrijdag 15 juli om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook en Instagram deelnemers 2 lucky winners bekend.
En kun je niet wachten? Maak dan zeker de heerlijke Rasmalaicake met het recept hieronder!
Recept: Rasmalaicake uit kookboek Sugar, I love you
Ken je ras malai-melk? Ravneet legt het je graag uit: “Ras malai is een Indiaas toetje dat wordt gemaakt van lichte melkdeegballetjes die in een zoete, lichtgekruide melk worden geweekt. De melk bevat een vleugje kardemom, gekneusde pistachenoten en soms, als je geluk hebt, geschaafde amandelen en saffraan. Een tijdje terug bracht mijn vriend Mattie een cupcake voor me mee die in dat spul was geweekt en die was sensationeel. Ik dacht dus: laten we er een hele cake van maken. De cake wordt gebakken in een aluminium wegwerpbak, zodat hij de melk kan opzuigen. Neem hem mee naar een barbecue of picknick, geef iedereen een lepel en steek ze er gewoon in. Ik verzeker je da je vrienden je telkens weer zullen vragen om hem nog een keer te maken.”
Ingrediënten – voor een aluminiumbak van 31 x 25 cm
Voor de cake
- 4 eieren, losgeklopt
- 175 g fijne kristalsuiker
- 1 theel. bakpoeder
- Snuf fijn zout
- 200 g tarwebloem
- 20 ml neutrale olie
- 280 ml volle melk
- 200 ml slagroom
- 140 g gecondenseerde melk
- 3 kardemompeulen, licht gekneusd
- Klein plukje saffraandraadjes
- 1 eetl. gemalen pistachenoten
- 10 geroosterde amandelen, grof gehakt
Voor erbij
- 300 ml lobbig geklopte slagroom
- Handvol grof gehakte pistachenoten
- Handvol geroosterde geschaafde amandelen
Bereidingswijze
Verhit de oven tot 160 °C. Klop de eieren en fijne kristalsuiker met een stand- of handmixer op matige snelheid tot een dikke en heerlijke massa. Het mengsel moet vloeibaar zijn (maar dik genoeg om vorm te behouden als je het over zichzelf laat druipen – het vormt dan een soort lint).
Meng in een andere kom het bakpoeder, zout en de tarwebloem. Zeef het bloemmengsel in drie porties bij het eiermengsel en spatel het er voorzichtig door. Sprenkel de olie er voorzichtig bij en spatel erdoor, maar meng niet te lang. Giet het mengsel in een aluminiumbak van 31 x 25 cm en zet 30 minuten, of tot een satéprikker die je erin steekt er schoon uit komt, in de oven.
Verhit intussen in een steelpan de volle melk, slagroom en gecondenseerde melk met de kardemom, saffraan, gemalen pistachenoten en grof gehakte amandelen tot het gaat stomen. Neem de pan van het vuur. Neem de cake als hij gaar is uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Prik gaatjes met een cocktailprikker in de cake en schenk het nog een beetje warme (maar niet hete) melkmengsel er gelijkmatig over (haal de kardemompeulen er wel uit). Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur en zet het idealiter een nacht in de koelkast, zodat de smaken aan elkaar gewend raken en kunnen bijkomen. Hij is daar 3 dagen houdbaar. Bedek de cake tot slot met de lobbig geklopte slagroom, de grof gehakte pistachenoten en amandelen. Voeg voor een extra luxe gevoel saffraan aan een suikersiroop toe (recept ook te vinden in het kookboek) en sprenkel die royaal over de bovenkant voor je de cake koud serveert.
Sugar, I love you | Ravneet Gill | 27,99 euro
Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!
- Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
- Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten
- Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
- Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
- Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
- KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
- Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
- Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
- Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
- Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende
- Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
- Ceviche van Seger abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
- NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
- Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
- Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
- Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
- Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
- Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
- Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
- Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes
P.S. Volg je ons al op Instagram?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
No Comment