Wil je het heerlijke kookboek Midden-Oosterse salades winnen? Dit is niet zomaar een kookboek. Het vertelt het inspirerende verhaal van Very Good Falafel, een kleine falafelzaak in Brunswick, Melbourne, en de bijzondere vriendschap tussen Shuki Rosenboim, de zoon van een Joods-Irakese culinaire legende, en Louisa, de dochter van een kikkererwtenboer. Het boek, samengesteld door Shuki Rosenboim, biedt niet alleen meer dan 60 smaakvolle recepten, maar neemt je echt mee op een culinair avontuur vol verrassingen en authentieke Midden-Oosterse smaken. Lees in dit artikel hoe je kunt winnen!

Winnen-win-kookboek-Midden-Oosterse-salades-winactie
Winnen: kookboek Midden-Oosterse salades

Kookboek Midden-Oosterse salades van Shuki Rosenboim

De fantastische recepten uit het kookboek Midden-Oosterse salades ontstaan in “Very Good Falafel”. Dit is een kleine falafelzaak in een voorstad van Melbourne, Australië, en wordt gerund door Shuki Rosenboim en zijn partner Louisa. Zij streven naar het bereiden van hoogwaardig Midden-Oosters eten dat voor iedereen toegankelijk is. Het menu van de zaak, geïnspireerd door Shuki’s Joods-Irakese achtergrond, draait om groene, verse falafel en biedt ook andere heerlijke gerechten zoals sabich, een Iraaks-Joods streetfoodbroodje, en ktzitzot, smaakvolle lamsgehaktballen. Het hoogtepunt van het menu zijn echter de Midden-Oosterse salades, die dagelijks worden samengesteld op basis van seizoensgebonden ingrediënten van lokale markten. Deze salades combineren geroosterde groenten, granen, kruiden, noten en peulvruchten met olijfolie, citroensap en tahin. Enorm lekker, en met dit kookboek kunnen we die nu ook zelf thuis maken!

Recepten voor iedereen

Midden-Oosterse salades nodigt echt uit om meteen thuis aan de slag te gaan. De recepten zijn toegankelijk en vereisen ingrediënten die over het algemeen te vinden zijn bij de buurtsupermarkt. En voor de speciale ingrediënten moedigt het boek aan om een wandeling door de buurt te maken en te vragen bij lokale groenteboeren. Extra leuk juist om zo op ontdekkingstocht te gaan! De salades kunnen dienen als heerlijke bijgerechten, maar ook gecombineerd worden tot een volwaardige maaltijd, compleet met tahinsaus, pita en natuurlijk falafel.

Winnen: win het kookboek Midden-Oosterse salades van Shuki Rosenboim!

Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk een exemplaar weggeven aan onze volgers op Facebook en Instagram! Hoe kun je winnen?

  • Volg Culi Amsterdam, liefst op Facebook én Instagram.
  • Laat in de comments onder het Facebook- of Instagram bericht even weten dat je meedoet met de winactie.
  • Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
  • Deze winactie loopt tot vrijdag 23 juni om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook en Instagram deelnemers 3 lucky winners bekend.

En kun je niet wachten? Maak dan zeker de gegrilde abrikozen met spinazie, saffraanolie en hazelnoten met het recept hieronder!

Recept: Gegrilde abrikozen met Nieuw-Zeelandse spinazie, saffraanolie en hazelnoten

Shuki schrijft hierover: “Het grillen van abrikozen zorgt ervoor dat hun van nature aanwezige suikers vrijkomen en het geeft ze een heerlijke rooksmaak. Als je in Australië woont, is het redelijk waarschijnlijk dat Nieuw-Zeelandse spinazie ergens niet al te ver bij jou vandaan groeit. Kun je er echter niet de hand op leggen, vervang het dan door spinazie of andijvie.”

Winnen win kookboek Midden-Oosterse salades winactie recept
Winnen: kookboek Midden-Oosterse salades – recept gegrilde abrikozen

Ingrediënten – voor 8 personen

  • 60 g hazelnoten
  • 5 abrikozen, ontpit en gehalveerd
  • 250 g Nieuw-Zeelandse spinazie, spinazie of andijvie, bladeren gescheurd
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • sap van ½ citroen
  • tahinsaus (zie pag. 11), om erbij te serveren
  • 250 ml olijfolie
  • plukje saffraandraadjes

Bereidingswijze

Verwarm de heteluchtoven voor tot 160 °C. Steek een barbecue aan. Maak eerst de saffraanolie. Verwarm de olijfolie in een kleine pan op zeer laag vuur en voeg de saffraandraadjes toe. Laat de saffraan ongeveer 15 minuten trekken, of tot de olie gaat borrelen en een oranje kleur krijgt. Zet de saffraanolie opzij om af te koelen.

Verspreid intussen de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 15 minuten, of tot ze geurig zijn en de velletjes los beginnen te laten. Laat de hazelnoten iets afkoelen en wrijf ze tussen je handen, of in een schone theedoek, om het grootste deel van de velletjes eraf te wrijven. Hak de hazelnoten grof. Meng de abrikozen in een kom met 50 ml saffraanolie. Leg de abrikozen op het barbecuerooster en gril ze 1 tot 2 minuten aan iedere kant, of tot ze licht geblakerd zijn.

Verwarm een grote koekenpan op halfhoog vuur, leg de Nieuw-Zeelandse spinazie, spinazie of andijvie in de pan en duw ze met een spatel zachtjes naar beneden tot ze beginnen te slinken. Schenk 60 ml saffraanolie in de pan, bestrooi met de zeezoutvlokken en meng goed. Bak nog 1 tot 2 minuten, schenk het citroensap erover en haal de pan van het vuur. Verdeel de groene blaadjes over een serveerschaal, leg er de gegrilde halve abrikozen op en strooi de hazelnoten erover. Serveer de salade met koude tahinsaus.

TIP: Je kunt de abrikozen ook in een grillpan op het fornuis grillen. Bewaar overige saffraanolie in een brandschone pot in de keukenkast en gebruik hem in dressings.

Midden-Oosterse salades | Shuki Rosenboim | 25,95 euro

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

Onze favoriete Aziatische kookboeken

  • Dim Sum & Dumplings – Stap voor stap gerechten, waarvan we het recept voor Siu Mai al mogen delen in dit artikel.
  • JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
  • Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met alvast een sneak preview van 2 recepten!
    Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden!
  • Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
  • Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
  • Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten

Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten

  • Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen.
  • Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
    NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
  • Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten

Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!

  • Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten
  • Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende

Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers

  • Nog meer ovenschotels – Probeer het recept voor gelakte aubergine van Wim Ballieu uit!
  • Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
  • KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
  • Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
  • Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
  • NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
  • De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes

Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten

  • Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
  • Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood

Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika

  • Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!

Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten

  • Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
  • Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
  • Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Winnen: win het kookboek Midden-Oosterse salades van Shuki Rosenboim!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends