Wil je het heerlijke kookboek Chinese-ish winnen? In dit kookboek nemen chef Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu je mee in hun favoriete recepten. Geen traditionele Chinese recepten, maar juist innovatieve gerechten die een samensmelting zijn van verschillende culturen. En dat is mega lekker! Wanneer je het boek openslaat, word je direct vrolijk: de gerechten zijn hartverwarmend en het boek zelf zo kleurrijk dat je direct zin hebt om een etentje te geven! Wil je zelf aan de slag? Maak dan het recept voor pittige Szechuan Fondue onderaan dit artikel, en doe zeker mee met onze winactie, waarbij we 3 exemplaren van het kookboek weggeven!

Winnen kookboek Chinese-ish winactie
Winnen: kookboek Chinese-ish

Winnen: Kookboek Chinese-ish van Rosheen Kaul en Joanna Hu

Het kookboek Chinese-ish is geschreven door Rosheen Kaul en Joanna Hu, die beide opgegroeid zijn te midden van verschillende culturen. Rosheen groeide op in Singapore, Jo werd geboren in Hunan in China, en later verhuisden ze beide naar Australie. Hun liefde voor de Chinese en Zuid-oost Aziatische keuken proef je door het hele kookboek heen: spannende, kleurrijke gerechten met een eigen twist, die ongelofelijk lekker zijn. En naast de heerlijke gerechten, leer je in dit vrolijke boek ook over de herkomst van de recepten en bevat het een handig lijst met instructies om bijvoorbeeld zelf dumplings te maken, of de lekkerste rijst te koken. Chinese-ish is daardoor echt zo’n boek waar je helemaal gelukkig van wordt als je het doorbladert.

Dan Dan noedels en recepten die laten zien hoeveel je van iemand houdt

Chinese-ish start met de basis van de Chinese keuken. Hier leer je hoe je de belangrijkste gerechten zoals gebakken rijst of bouillon maakt, met daarbij een aantal heerlijke recepten erbij. Kook bijvoorbeeld de Dan Dan Mian: een pittig noedelrecept waar Rosheen enorm trots op is omdat hij het meest lijkt op de Dan Dan noedels uit haar jeugd. Je leert er hoe je dumpings kunt maken zoals de moeder van Jo ze vroeger maakte, en je vindt er recepten voor congee: hartige Chinese rijstepap met bijvoorbeeld kip en gembersap. Het tweede deel van het kookboek is wat opstandiger, en geeft je juist recepten die minder traditioneel zijn. Hoe maak je bijvoorbeeld een snelle cheong fun uit de magnetron, en probeer ook zeker de pittige Szechuan kaasfondue waarvan we het recept hieronder delen. In het laatste deel van het kookboek staan recepten die echt liefde uitdrukken: recepten waaraan Rosheen en Jo fijne herinneringen hadden, of waarmee je een feestmaal voor je vrienden op tafel zet. Alles wordt eenvoudig uitgelegd en is enorm lekker!

Winnen: win het kookboek Chinese-ish van Rosheen Kaul en Joanna Hu

Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 3 exemplaren weggeven van dit heerlijke kookboek aan onze volgers op Facebook en Instagram! Hoe kun je winnen?

  • Volg Culi Amsterdam, liefst op Facebook én Instagram.
  • Laat in de comments onder het Facebook- of Instagram bericht even weten dat je meedoet met de winactie.
  • Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
  • Deze winactie loopt tot vrijdag 21 oktober om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook en Instagram deelnemers 3 lucky winners bekend.

En kun je niet wachten? Maak dan zeker de heerlijke pittigue Szechuan fondue met het recept hieronder!

Recept: Pittige Szechuan fondue

Winnen kookboek Chinese-ish winactie recept szechuan fondue
Winnen: kookboek Chinese-ish – Recept Pittige Szechuan fondue

Ingrediënten – voor 6 personen

  • 2 el maiszetmeel
  • 300 g geraspte gruyère
  • 300 g geraspte comté
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 ml pils
  • 1 el citroensap
  • ½ tl zout
  • ½ tl gemalen witte peper
  • 100 ml chiliolie (met het recept uit het kookboek, of chiliolie van het merk Lao Gan Ma, o.a. toko)
  • Dille, peterselie en bieslook, grofgehakt
  • Gekneusde zwartepeperkorrels

Voor erbij

  • Ingelegde chilipepers
  • Brood, in blokjes
  • Rookworst
  • Vleeswaar
  • Gekookte aardappels

Bereidingswijze

Voeg het maiszetmeel, de gruyère en de comté toe aan een kom en meng door elkaar. Zet apart. Verhit de knoflook en het pils in een pan op laag vuur en breng langzaam aan de kook. Voeg steeds een handvol van het kaasmengsel tegelijk toe aan de pruttelende pils en klop flink; zorg dat elke handvol kaas volledig is gesmolten voordat je de volgende toevoegt. Voeg het citroensap, het zout en de witte peper toe zodra alle kaas is toegevoegd en de fondue dik en glad is, en roer door. Als het mengsel is veranderd in een klodder gesmolten kaas met wat vocht, zet dan het vuur hoger en klop flink om er weer een homogeen kaasmengsel van te maken. Schep het kaasmengsel in een fondue pan of gietijzeren koekenpan. Besprenkel royaal met de chiliolie, bestrooi met de verse kruiden en gekneusde zwartepeperkorrels. Als de fondue begint te stollen, zet de pan dan terug op het fornuis en warm op laag vuur op. Serveer de fondue met ingelegde chilipepers, brood, rookworst, vleeswaar en gekookte aardappels om erin te dopen.

Kookboek Chinese-ish | Rosheen Kaul en Joanna Hu | 23,50 euro

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

  • Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!
  • Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
  • Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
  • NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
  • Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
  • Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
  • Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
  • Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten
  • Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
  • Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
  • Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
  • KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
  • Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
  • Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
  • Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
  • Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende
  • Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
  • Ceviche van Seger abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
  • De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends