Wil je het kookboek Persiana elke dag van Sabrina Ghayour winnen? Hierin krijg je een prachtige verzameling van ongecompliceerde Midden-Oosterse recepten bomvol smaak. Gezellige kleine gerechtjes om samen te delen, heerlijke salades, groentegerechten waar de liefde vanaf spat en enorm smakelijke gerechten voor vlees en vis. Met telkens slechts een kort ingrediëntenlijstje! Superleuk dus om je tafel vol te zetten met een aantal van deze toppers als je vrienden komen eten.

Winactie win kookboek Persiana elke dag sabrina ghayour
Winnen: kookboek Persiana elke dag van Sabrina Ghayour

Winnen: Kookboek Persiana elke dag van Sabrina Ghayour

Sabrina Ghayour is geboren in Iran, en heeft al een aantal bestsellers van kookboeken op haar naam staan, zoals Persiana, Bazaar en Simply (LINK). Kookboek Persiana elke dag is het vervolg op Persiana, waarin ze je gerechten deelt die je iedere dag op tafel kunt zetten, en gebruikt ze ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Erg fijn dus!

Frisse makreelpaté met mierikswortel

Als je door Persiana elke dag bladert, dan word je als het ware meegenomen op een reis door de keuken van het Midden-Oosten. Ze leert je kleine gerechtjes waarvan je er lekker veel op tafel kunt zetten, zoals een frisse makreelpaté met mierikswortel en sinaasappelschil en halloumi uit de oven met tijm en honing. Heerlijke salades die je ieder seizoen kunt eten, waaronder een salade met cherrytomaatjes, pistachenootjes en granaatappelpitten en de Fatteh met halloumi waarvan we hieronder het recept delen.

Traybake met chorizo of aromatische rijst met garnalen en mais

Maar ook hartverwarmende hoofdgerechten, zoals de traybake van chorizo, aardappel en mais, en de aromatische rijst met garnalen en mais. Veel van de recepten lenen zich erg goed om met elkaar te combineren, en zo je hele tafel vol te zetten met lekker geurige gerechten. En om je hierbij te helpen, heeft Sabrina onder de kleine gerechten een tip gegeven met welk ander gerecht je het kunt combineren. Voor een ongedwongen etentje met spannende smaken kun je dus je hart ophalen met Persiana elke dag!

Winnen: kookboek Persiana elke dag van Sabrina Ghayour!

Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 3 exemplaren weggeven van dit heerlijke kookboek aan onze volgers op Facebook en Instagram! Hoe kun je winnen?

  • Volg Culi Amsterdam, liefst op Facebook én Instagram.
  • Laat in de comments onder het Facebook- of Instagram bericht even weten dat je meedoet met de winactie.
  • Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
  • Deze winactie loopt tot woensdag 14 september om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook en Instagram deelnemers 3 lucky winners bekend.

En kun je niet wachten? Maak dan zeker de heerlijke Fatteh met halloumi met het recept hieronder!

Recept: Fatteh met Halloumi uit Persiana elke dag

Sabrina Ghayour zegt hierover: “Ik combineer graag ingrediënten uit verschillende culturen. Halloumi wordt veel gegeten op Cyprus en fatteh is een Arabisch recept, maar als twee dingen zo ongelooflijk lekker zijn, kan ik de verleiding niet weerstaan om ze toch samen te voegen: krokante, zoute halloumi met daarop gekruid rundergehakt en tahinyoghurt. Verdubbel de hoeveelheden als je zin hebt om dit te delen en zorg dat je wat geroosterd pitabrood bij de hand hebt om alles bij elkaar te brengen en tot de laatste kruimel op te peuzelen.”

Winactie-win-kookboek-Persiana-elke-dag-sabrina-ghayour-c.jpg
Recept: Fatteh met halloumi uit kookboek Persiana elke dag van Sabrina Ghayour

Ingrediënten voor de Fatteh

  • 250 g halloumi
  • plantaardige olie
  • 250 g rundergehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el granaatappelmelasse
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • een handvol granaatappelpitjes
  • een handvol gehakte koriander
  • zeezoutvlokken en versgemalen
  • zwarte peper
  • pitabrood, voor erbij

Ingrediënten voor de tahinyoghurt

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el tahin
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • sap van ½ citroen

Bereidingswijze

Halveer de halloumi in de lengte, zodat je 2 lange rechthoekige stukken hebt. Snijd elk stuk in 4 gelijke repen en elke reep in 3 gelijke blokjes. Verhit een scheutje plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe, rul het meteen zo klein mogelijk en bestrooi al doende met het komijnpoeder, het paprikapoeder, het knoflookgranulaat en flink wat zout en peper. Zet apart. Verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur, schenk een laagje plantaardige olie van 1 cm in de pan en verhit tot 170 °C (voeg een stukje brood toe: als het borrelt en niet al te veel sist, is de olie heet genoeg). Bekleed een bord met een dubbele laag keukenpapier. Voeg de halloumi toe aan de hete olie en bak aan alle kanten goudbruin.

Zet intussen een kleine pan op laag vuur, voeg de ingrediënten voor de tahinyoghurt met flink wat zout en peper toe en roer goed door. Voeg indien nodig wat lauw water toe om de yoghurt iets te verdunnen. Laat warm worden en haal van het vuur.

Schep de gebakken halloumi met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op het bord met keukenpapier. Leg eerst de halloumi op een bord en schep daarna het gehakt erop, gevolgd door de tahinyoghurt, de granaatappelmelasse, de granaatappelpitjes en de koriander. Serveer direct met de pitabroodjes.

Persiana elke dag | Sabrina Ghayour | 27,50 euro

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

  • NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor grenaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
  • Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
  • Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
  • Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
  • Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten
  • Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
  • Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
  • Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
  • KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
  • Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
  • Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
  • Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
  • Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende
  • Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
  • Ceviche van Seger abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
  • De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends