Een buitenkans om kookboek Natuur op je bord te winnen! Dit kookboek is namelijk echt een lust voor het oog en bevat zo’n prachtige recepten en informatie: het is echt een aanwinst voor je boekenkast. Lees hieronder waarom we zo onder de indruk zijn van dit boek, én hoe je kans maakt om het te winnen!

winnen kookboek natuur op je bord tartaar kingfish recept 2
Winnen kookboek Natuur op je bord – Restaurant De Tuinkamer

Winnen: kookboek Natuur op je bord van restaurant De Tuinkamer

Ken je restaurant De Tuinkamer? Dit heerlijke restaurant ligt in de Priona Tuinen in Overijssel, en te midden van al die prachtige natuur eet je echt fantastische gerechten. Chef Alwin Leemhuis kookt hier met Bloemen en groenten uit de Priona Tuinen en zet echt vernieuwende gerechten op tafel. Een deel van deze recepten deelt hij nu in dit nieuwe kookboek Natuur op je bord. Je leert dus hoe je zelf echte fine dining gerechten op tafel zet! Daarnaast leer je alles over hoe je planten kweekt. Enorm interessant én inspirerend om zelf mee aan de slag te gaan in je tuin of balkon!

Heerlijke fine dining recepten

Wat een schat aan recepten staan in dit heerlijke kookboek! Tussen de prachtige foto’s en inspirerende verhalen vind je een heerlijke verzameling fine dining recepten. Verfijnde amuses, zoals ingemaakte zonnenbloemknoppen met caramel van aardpeer en tahin van zonnebloempitten. Prachtige voorgerechten, zoals de tartar van kingfish, zoetzure radijs, uitlek van tomaat en basilicumzaad waar we hieronder het recept van delen. Hoofdgerechten die gegarandeerd de show stelen, bijvoorbeeld een spiraal en karamel an knolselderij, kastanjes, BBQ-olie en gerookte hertentong. En tongstrelende desserts, oals de custard met pastinaakzaad, dropkruim en verse frambozen. Stuk voor stuk kunstwerkjes van gerechten, waarbij ook duidelijke uitleg staat over hoe de borden zo mooi op te maken.

winnen kookboek natuur op je bord tartaar kingfish recept 3
Winnen: kookboek Natuur op je bord

Op avontuur in je keuken en tuin

Ook vind je heerlijke dranken: thee, sappen en gin om zelf te maken: hierdoor kun je je gasten echt iets speciaals serveren wat er spectaculair uitziet! Maar het boek bevat nog veel meer. Een aantal handige basisrecepten om zelf olie, azijn of ijs te maken. En je krijg teen uitgebreide uitleg over de veschillende groenten en fruit en hoe die zelf te kweken. Wij hebben nu al zin om hiermee aan de slag te gaan! Natuur op je bord is echt een heerlijk boek, waarbij je op Avontuur kunt gaan in je keuken en je tuin.

Winactie: win het boek Natuur op je bord van Restaurant De Tuinkamer!

Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 2 exemplaren weggeven van dit heerlijke kookboek aan onze volgers op Facebook en Instagram! Hoe kun je winnen?

  • Volg Culi Amsterdam, liefst op Facebook én Instagram.
  • Laat in de comments onder het Facebook- of Instagram bericht even weten dat je meedoet met de winactie.
  • Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
  • Deze winactie loopt tot donderdag 22 september om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook en Instagram deelnemers 2 lucky winners bekend.

En kun je niet wachten? Maak dan zeker de heerlijke tartaar van kingfish, zoetzure radijs, uitlek van tomaat en basilicumzaad met het recept hieronder!

Recept: Tartaar van kingfish, zoetzure radijs, uitlek van tomaat en basilicumzaad

Voor 4 personen – Alwin en Gitta schrijven hierover: “Dit gerecht is ontstaan omdat we veel radijs hadden waar Alwin iets mee wilde doen. Door de radijs in te maken in zoet-zuur breng je de pittige smaak in balans. Dat werkt heel goed in combinatie met de vis.”

winnen kookboek natuur op je bord tartaar kingfish recept
Recept voor Kingfish tartaar – Kookboek Natuur op je bord

Eén week van tevoren: maak de zoetezure radijs en het gewelde basilicumzaad

Ingrediënten zoetzure radijs

  • 1 liter natuurazijn
  • 650 ml water
  • 330 gr suiker
  • 5 witte peperkorrels
  • 6 verse laurierblaadjes (of 3 gedroogde)
  • 2 Red Meat-radijzen, in dunne plakken geschaafd. Wij gebruiken hiervoor Red Meat-radijs (ook wel watermeloen-radijs), die is mooi roze en zo groot als een forse biet. We snijden daar lange linten van op een Japanse groentesnijder, die we oprollen tot een hoorn en vullen met de kingfish. Je kunt deze radijs ook vervangen door een andere soort (maar dan heb je wel meer radijzen nodig, 150 gram) en deze in plaats van in linten in dunne, ronde plakken snijden of schaven.

Bereidingswijze zoetzure radijs

  1. Giet alle ingrediënten behalve de radijs in een pan en breng aan de kook.
  2. Als de azijn kookt en de suiker is opgelost, zet het vuur uit en giet door een fijne zeef.
  3. Hou 100 gram apart (voor het basilicumzaad).
  4. Doe de radijs in een weckpot en giet de hete zoetzuur er op.
  5. Sluit af en laat afkoelen. De radijs is op een donkere plek tot een jaar houdbaar.

Ingrediënten gewelde basilicumzaad

  • 20 gr basilicumzaad – te koop bij de toko onder de naam selasih

Bereidingswijze gewelde basilicumzaad

  1. Doe de achtergehouden zoetzuur samen met het basilicumzaad in een pan en breng aan de kook.
  2. Laat 5 minuten zachtjes koken terwijl je regelmatig roert.
  3. Haal van het vuur, laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Eén dag van tevoren: maak de uitlek van tomaat

Ingrediënten uitlek van tomaat

  • 1 kilo tasty tom tomaten
  • 400 ml (biologisch) tomatensap
  • scheutje rosé
  • 3 takjes (15 gr) verse basilicum, in grove stukken
  • 3 takjes (15 gr) verse dragon, in grove stukken
  • zout, naar smaak
  • sushiazijn, naar smaak
  • eventueel: xanthaangom
  • Benodigdheden: keukenmachine

Bereidingswijze uitlek van tomaat

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal ze fijn.
  2. Bekleed een zeef met een (kaas)doek, hang die op een grote pan en giet de massa door de zeef.
  3. Laat 12 uur uitlekken, of tot al het sap uit de pulp gelekt is.
  4. Maak het sap op smaak met zout en sushiazijn. Is de uitlek te dun? Sommige tomaten bevatten meer water. Voeg dan beetje bij beetje een snufje xanthaangom toe en roer goed door totdat de uitlek de substantie heeft van eiwit.

Op de dag zelf: maak de kingfish-tartaar en serveer

Ingrediënten kingfish-tartaar

  • 200 gr kingfish filet, schoongemaakt, zonder huid en graat (vraag de visboer om vis voor sushi. Is er geen kingfish verkrijgbaar? Dan is zeebaars een goed alternatief.)
  • 3 ½ gr zout
  • rasp van de schil van ½ limoen
  • 2 eetl. BBQ-olie (hiervan wordt het recept gegeven in het kookboek, waarbij zonnebloemolie met roodgloeiend hootskool wordt bewerkt)

Bereidingswijze kingfish-tartaar

  1. Snij de visfilet in kleine, gelijkmatige blokjes van ½ centimeter.
  2. Verdeel het zout over de vis en zet afgedekt in de koelkast.
  3. Roer na een half uur een keer door en zet weer terug.
  4. Haal na nog een half uur uit de koelkast en roer de limoenrasp en de olie door de tartaar.

Serveren

  1. Leg op een bord 2 handen vers geplukt radijsblad en -bloemen, dahlia-bloemen en/of Oost-Indische kers.
  2. Heb je de radijs in linten gesneden?
  3. Rol die dan op tot een rol met een diameter van 3–4 centimeter.
  4. Snij een plak van 1 centimeter van de rol en druk het midden voorzicht uit, totdat een hoorn (toeter) ontstaat.
  5. Vul de radijshoorn met de vistartaar en een dessertlepel basilicumzaad.
  6. Leg de gevulde toeters op het bord en steek in elk uiteinde een paar radijsbloemen en blaadjes.
  7. Schep over en rondom de toeters een paar eetlepels tomatenuitlek en BBQ-olie
  8. Heb je de radijs in plakken gesneden:
  9. Neem 4 ondiepe soepborden of kommen en verdeel de tartaar over de borden
  10. Schik de plakjes radijs er bovenop (als een bloem) en schep in het midden een dessertlepel basilicumzaad
  11. Schik de dahlia-bloemblaadjes of radijsbloemen rond het ‘hart’ van basilicumzaad
  12. Schep rondom de tartaar de tomaatuitlek en sprenkel de BBQ-olie over het geheel.

Tip: wil je dit gerecht zonder vis maken? Vervang de vis dan door de in yoghurt ingemaakte worteltjes

Natuur op je bord | Alwin Leemhuis & Gitta Luiten | 42,99 euro

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

  • Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
  • NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
  • Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
  • Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
  • Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
  • Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten
  • Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
  • Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
  • Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
  • KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
  • Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
  • Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
  • Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
  • Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende
  • Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
  • Ceviche van Seger abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
  • De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends