Goed nieuws! Het nieuwe kookboek van Pien Wekking komt deze week uit. Wij zijn mega fan van Pien haar eerste kookboek en zijn erg blij dat we alvast een kijkje mochten nemen in haar nieuwe kookboek.
Pien laat haar eten zien – vol. 2
Pien laat haar eten zien – vol. 2 is het nieuwe kookboek van Pien Wekking en komt deze week uit. Het eerste kookboek van Pien was al een groot succes, evenals haar gelijknamige Instagram account. Wij waren erg benieuwd naar het tweede kookboek en mochten deze alvast even inzien om je er alles over te kunnen vertellen.
Meer dan 70 recepten
Het tweede kookboek van Pien bevat meer dan 70 recepten voor onvergetelijke avonden. Het kookboek is een eerbetoon aan Pien haar grootste inspiratiebronnen: de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken én levenshouding. Ook is het een ode aan koken met liefde, het plezier van een mooi gedekte tafel en aan samen genieten.
Pien zou Pien niet zijn als er niet een aantal hele lekkere pasta en plaattaart recepten in het kookboek staan. Ook de eetbare bloemen en passievruchten zullen niet ontbreken. Verder kun je aan de slag met verschillende recepten voor borrelhapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, toetjes en cocktails. Haal je inspiratie voor een mooi aangeklede tafel uit de afbeeldingen in het boek en zoals Pien in haar boek dikgedrukt geschreven heeft: ‘HEB PLEZIER!‘
Winnen: het kookboek Pien laat haar eten zien – vol. 2
Wij zijn erg enthousiast over het tweede boek van Pien! Ben je ook benieuwd naar dit nieuwe kookboek? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk een exemplaar weggeven aan onze volgers! Hoe kun je winnen?
- Volg Culi Amsterdam op Facebook , Instagram en/of TikTok: het liefst alle drie natuurlijk!
- Laat in de comments onder het Facebook, Instagram of TikTok bericht weten dat je meedoet met de winactie.
- Volg het Instagram account van Pien Wekking: Pienlaathaaretenzien
- Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
- Deze winactie loopt tot zondag 5 november om 20.00 uur, daarna maken we van alle deelnemers de winnaar bekend.
En kun je niet wachten? Dan staat hieronder alvast een recept uit het nieuwe kookboek van Pien, namelijk het recept voor een hele lekkere plaatpizza. Wij hebben alvast een een vegetarische variant hierop uitgetest (met vegetarische mortadella) en deze smaakte super lekker.
Plaatpizza met citroenpesto, mortadella, vijgen, stracciatella en pistache
Ingrediënten voor 1 plaatpizza (2-3 personen)
- 40 g pijnboompitten
- 80 g basilicum
- 75 g Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 50-75 ml extra vergine olijfolie
- sap van ½ citroen
- 1 rol koelvers pizzadeeg, bladerdeeg als alternatief
- 80 g mortadella
- 150 g stracciatella, of een fijngeprakte bol burrata
- 2 vijgen, in kwarten
- 20 g ongezouten pistachenoten, gepeld en fijngehakt
- peper, zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2. Rooster voor de citroenpesto de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat even afkoelen. Doe de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en knoflook in een vijzel of hakmolen. Plet tot een puree. Voeg vervolgens de olijfolie beetje bij beetje toe, tot je de gewenste dikte hebt. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit.
4. Bestrijk het deeg met de pesto en zet 10-15 minuten in de oven, tot de pizza goudbruin is.
5. Haal de pizza uit de oven. Verdeel de mortadella over de pizza, gevolgd door de stracciatella en vijgen. Top af met de pistachenoten.
Kookboek Pien laat haar eten zien – vol. 2 | Pien Wekking | 26,99
Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!
Onze favoriete Aziatische kookboeken
- Vegan Toko – hét kookboek als je van Aziatisch eten houdt en meer plantaardig wilt eten
- Dim Sum & Dumplings – Stap voor stap gerechten, waarvan we het recept voor Siu Mai al mogen delen in dit artikel
- JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
- Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met een sneak preview van 2 recepten!
Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden! - Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
- Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
- Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
- Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
- Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
- Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten
- Kookboek Bayrut – en boek dat de ziel van Beiroet op een bord tovert
- Midden-Oosterse Salades – Probeer het recept voor gegrilde perziken van Shuki Rosenboim
- Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen
- Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
- NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
- Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
- Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!
- Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten.
- Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende.
Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers
- Nog meer ovenschotels – Probeer het recept voor gelakte aubergine van Wim Ballieu uit!
- Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
- KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
- Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
- Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
- NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes
Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten
- Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
- Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
- Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
- Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika
- Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
- Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
- Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
- Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!
Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten
- Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
- Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
- Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Winnen: Pien laat haar eten zien - Vol. 2, het nieuwe kookboek van Pien Wekking,
No Comment