Wil je het heerlijke kookboek Dim Sum & Dumplings winnen? Dit boek is echt must voor liefhebbers van de Aziatische keuken. Met de handige recepten zet je zo een tafel vol heerlijke hapjes voor je vrienden neer! Een perfect boek om cadeau te geven: wij zijn dus erg blij dat we een exemplaar mogen weggeven! Lees in dit artikel hoe je kans maakt. En maak zeker het recept voor Siu Mai onderaan dit artikel.

Winactie win kookboek dim sum en dumplings karin lei
Winnen win kookboek Dim Sum & Dumplings van Karin Lei

Kookboek Dim Sum & Dumplings

Dim Sum & Dumplings is een kookboek geschreven door Karin Lei, een ervaren chef-kok die gespecialiseerd is in de authentieke Chinese keuken. Het boek bevat een verzameling heerlijke en gemakkelijk te volgen recepten voor het maken van een breed scala aan Chinese knoedels en dim sum. Inclusief natuurlijk de all-time favorites, maar ook verassende moderne variaties! Het kookboek is een perfecte gids voor diegenen die de wereld van de Chinese keuken willen verkennen, en natuurlijk vooral als je geïnteresseerd bent in de kunst van het maken van dumplings en dim sum. Het boek begint met een inleiding in de wondere wereld van de dim sum, en welke etiquette er bij komt kijken. Ook staat er een handig lijstje met ingrediënten die je altijd in je voorraadkast wilt hebben.

Siu Mai en krokante sesam-garnalentoast

De recepten in het boek zijn onderverdeeld in verschillende type dumpling of dim sum. Het eerste hoofdstuk bevat bijvoorbeeld recepten voor klassieke gestoomde knoedels, waaronder Har Gow en Siu Mai, waarvoor we hieronder het recept mogen delen. En als je doorbladert, loopt het water je zeker in de mond. Zo kun je nu zelf de bekende krokante sesam-garnalentoast maken, maar staan er ook wat grotere gerechten in het boek, zoals een heerlijke Beef Chow Fun. En houd je van zoet? Dan word je enorm gelukkig van het laatste hoofdstuk met bijvoorbeeld custardbuns en mangopudding.

Handige stripjes en prachtige foto’s

De recepten zelf zijn gemakkelijk te volgen, met duidelijke instructies en ingrediëntenlijsten. Dim Sum & Dumplings bevat ook handige tips en trucs in het hele boek, zoals advies over het bewaren van dumplings en het aanpassen van de kooktijd op basis van het type vulling dat wordt gebruikt. En dat alles met handige stripjes en foto’s waardoor je direct zin het om te koken. Dim Sum & Dumplings is echt een fantastisch kookboek voor dim sum lovers!

Winnen: win het kookboek Dim Sum & Dumplings!

Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 3 boeken weggeven aan onze volgers op Facebook en Instagram! Hoe kun je winnen?

  • Volg Culi Amsterdam, liefst op Facebook én Instagram.
  • Laat in de comments onder het Facebook- of Instagram bericht even weten dat je meedoet met de winactie.
  • Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
  • Deze winactie loopt tot zondag 28 mei om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook en Instagram deelnemers 3 lucky winners bekend.

En kun je niet wachten? Maak dan zeker de heerlijke Siu Mai met het recept hieronder!

Recept: Siu Mai – Gestoomde varkens- en garnalendumplings – uit het kookboek Dim Sum & Dumplings

Winactie win kookboek dim sum en dumplings karin lei
Siu Mai uit kookboek Dim Sum & Dumplings van Karin Lei

Karin Lei schrijft hierover: “Siu mai was in mijn jeugd een vast onderdeel van de yum cha van mijn moeder Feng-Chiao. Omdat wij als kinderen grote hoeveelheden konden eten, was het handig om ze te maken van kant-en-klare deegvellen en ze in te vriezen. Als het etenstijd was, pakten we er zoveel we dachten op te kunnen eten en stoomden ze vervolgens per portie. Er zijn veel lokale variaties van siu mai, en een streetfood-favoriet in Hongkong is er een met visvulling. Landen als Japan, de Filippijnen en Vietnam hebben ook hun eigen variaties op het gerecht.”

Ingrediënten – voor ca. 33 stuks

  • 10 g gedroogde shiitakepaddenstoelen
  • 350 g varkensvlees, grof gemalen of gehakte varkenshaas of varkensgehakt
  • 200 g gepelde rauwe garnalen, bijvoorbeeld vannamei
  • 1 ei
  • 1½–2 tl Shaoxing rijstwijn
  • ½ el lichte sojasaus
  • 2 mespuntjes zout
  • 2 mespuntjes gemalen witte peper
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 el maïzena
  • ½ el sesamolie
  • 1 pak ronde wontonvellen van 200 g, 8 x 8 cm
  • viskuit ter garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Leg de gedroogde shiitake-paddenstoelen ca. 30 minuten in warm water tot ze zacht zijn. Knijp het water eruit en hak ze grof. Maak de garnalen schoon en hak ze grof.
  2. Meng in een grote kom het varkensvlees, de garnalen en de shiitake’s door elkaar. Voeg ei, Shaoxing rijstwijn, sojasaus, zout, peper, suiker, maïzena en sesamolie toe. Meng het goed tot het mengsel plakkerig is.
  3. Pak het gehaktmengsel en gooi het 5 of 6 keer in de kom om lucht eruit te krijgen zodat het compact wordt. Dek de kom af en zet ca. 1 uur in de koelkast.
  4. Als je vierkante wontonvellen gebruikt, haal je ze uit de verpakking zodat je een stapel hebt. Snijd vervolgens een driehoek van 1 cm van elke hoek af.
  5. Vorm een ring met je duim en wijsvinger en leg er een wontonvelop. Laat het vel een kuiltje vormen en vul het met ca. 2/3 tot 1 eetlepel vulling. Je kunt de bovenkant afvlakken met een klein plat botermesje of een lepel zodat de vulling wordt aangedrukt. Je kunt de cilinder ook zacht tegen de palm van je hand of het werkblad drukken om de vulling samen te drukken en de lucht eruit te persen. Leg de dumplings op een dienblad en dek ze af met een theedoek of deksel.
  6. Als je alle siu mai hebt gevuld kun je de uitstekende deegtopjes afsnijden. Anders worden ze hard en droog na het stomen.
  7. Leg de siu mai, iets uit elkaar, op stoompapier in de stoommand. Breng water aan de kook, zet het stoommandje erop en stoom 7 tot 8 minuten met een deksel erop totdat ze gaar zijn.
  8. Bestrooi de siu mai eventueel met een beetje viskuit en serveer ze meteen met een dipsaus naar keuze, bijvoorbeeld sojasaus en chili-olie.

Dim Sum & Dumplings | Karin Lei |

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

Onze favoriete Aziatische kookboeken

  • JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
  • Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met alvast een sneak preview van 2 recepten!
    Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden!
  • Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
  • Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
  • Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten

Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten

  • Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen.
  • Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
    NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
  • Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten

Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!

  • Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten
  • Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende

Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers

  • Nog meer ovenschotels – Probeer het recept voor gelakte aubergine van Wim Ballieu uit!
  • Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
  • KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
  • Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
  • Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
  • NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
  • De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes

Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten

  • Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
  • Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood

Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika

  • Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!

Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten

  • Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
  • Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
  • Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends