Wil je het kookboek Tasty taco’s winnen? In dit heerlijke boek neemt Victoria Elizondo je mee in de lekkerste taco recepten van Mexico! Wist jij dat je met taco’s zo veel kunt variëren? Met dit kookboek heb je een schat aan heerlijke gerechten in handen. Extra leuk dus dat we drie exemplaren mogen weggeven! Lees in dit artikel hoe je kans maakt.
Kookboek Tasty taco’s door Victoria Elizondo
Ben je ooit in Mexico geweest? Dan heb je daar waarschijnlijk fantastische taco’s gegeten! En Victoria Elizondo kent deze keuken als de beste: zij is in Mexico geboren, en toen ze jong was naar de Verenigde Staten gekomen. Ze heeft haar favoriete gerechten uit haar jeugd in het kookboek Tasty taco’s terug laten komen. Vaak aangepast zodat je de ingrediënten gewoon in de supermarkt kunt kopen. Haar passie voor de Mexicaanse cultuur spat echt van dit kookboek af: door de kleurige foto’s en smakelijker verhalen hebben we direct zin om zelf aan de slag te gaan!
Mexicaans geïnspireerde recepten
In dit kookboek staat een mooie verzameling van Mexicaans geïnspireerde taco recepten en favorieten van Victoria. Het fijne van de recepten is dat ze zeker geschikt zijn voor een doordeweekse gezinsmaaltijd, maar je vindt er ook gerechten waarmee je echt kunt uitpakken bij een etentje. Organiseer thuis bijvoorbeeld eens een taco feest met de recepten uit het laatste hoofdstuk! Alles is sowieso lekker vol van smaak, en echt Mexicaans comfortfood. Probeer zeker de heerlijke Cauliflower Al Pasto Taco’s, waarvan we in dit artikel het recept mogen delen. Victoria leert je ook de lekkerste salsa’s zelf te maken, ze heeft een heel hoofdstuk met ontbijt taco’s en ook genoeg keuze in vegetarische, veganistische en gezonde taco’s.
Winnen: win het kookboek Tasty taco’s
Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 3 exemplaren weggeven van dit heerlijke kookboek aan onze volgers op Facebook en Instagram! Hoe kun je winnen?
- Volg Culi Amsterdam op Facebook, Instagram en/of TikTok: het liefst alle drie natuurlijk!
- Laat in de comments onder het Facebook, Instagram of TikTok bericht even weten dat je meedoet met de winactie, en tag degene met wie je een taco avondje gaat plannen.
- Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
- Deze winactie loopt tot woensdag 15 november om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook, Instagram en TikTok deelnemers 3 lucky winners bekend.
En kun je niet wachten? Maak dan zeker de fantastische Cauliflower Al Pasto Taco’s met het recept hieronder!
Recept: Colifor Rostizada Al Pastor Taco’s – uit kookboek Tasty taco’s door Victoria Elizondo – voor 10 stuks
Victoria schrijft hierover: “De Spaanse term al pastor betekent ‘op herderswijze’ en verwijst naar de manier waarop het hoofdingrediënt wordt gemarineerd. Oorspronkelijk werd de marinade voor varkensvlees gemaakt, geïnspireerd op een lamsgerecht dat Libanese immigranten meenamen naar Mexico. In dit recept is het vlees vervangen door bloemkool voor een heerlijke veganistische taco.”
Ingrediënten voor de marinade en bloemkool
- 3 guajillopepers (o.a. online) of 2 el gerookte paprikapoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 2 anchopepers (o.a. online) of 1 el chilipoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 el zout
- 85 g ananas, in blokjes
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl komijnpoeder
- 10 maïstortilla’s (het recept vind je in het kookboek, of koop deze in de supermarkt)
- 1 bloemkool, blad en stronk verwijderd
- plantaardige olie, om in te vetten
Ingrediënten voor de toppings
- 1 ui, gesnipperd
- 175 g ananas, in blokjes
- grofgesneden korianderblaadjes
- salsa voor streetfood (het recept vind je in het kookboek, of pak een salsa uit de supermarkt)
- partjes limoen, om mee te serveren
Bereidingswijze marinade
Maak eerst de marinade. Verwijder als je de chilipepers gebruikt de steeltjes en de zaadjes. Breng een grote pan met water op hoog vuur aan de kook. Voeg de chilipepers toe, zet het vuur uit en laat 10 minuten staan. Haal de chilipepers uit de pan en bewaar het water. Voeg de chilipepers (of het gerookte paprikapoeder) met het knoflookpoeder, uienpoeder, zout, de gedroogde oregano, het komijnpoeder, de ananasblokjes en 90 ml chilipeperwater toe aan een keukenmachine. Pureer glad.
Bereidingswijze bloemkool en taco’s
Snijd de bloemkool van boven naar beneden doormidden en daarna in plakken van 1 cm breed. Voeg toe aan een hersluitbare zak. Schenk de marinade erbij, zorg dat de bloemkool goed is bedekt en laat 30 minuten tot 1 uur marineren. Verhit een comal of gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en vet in met plantaardige olie. Leg de bloemkoolplakken met de marinade meteen op de comal of in de koekenpan en bak 3 tot 5 minuten per kant. Verwarm de tortilla’s kort in een schone comal of gietijzeren koekenpan. Stel dan de taco’s samen: verdeel de bloemkoolplakken over de tortilla’s, gevolgd door de ui en de ananas en bestrooi met koriander. Sprenkel de salsa erover en serveer met partjes limoen.
Kookboek Tasty taco’s | Victoria Elizondo | 22,50 euro
Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!
Onze favoriete Aziatische kookboeken
- Vegan Toko – hét kookboek als je van Aziatisch eten houdt en meer plantaardig wilt eten
- Dim Sum & Dumplings – Stap voor stap gerechten, waarvan we het recept voor Siu Mai al mogen delen in dit artikel
- JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
- Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met een sneak preview van 2 recepten!
Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden! - Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
- Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
- Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
- Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
- Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
- Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten
- Kookboek Bayrut – een boek dat de ziel van Beiroet op een bord tovert, met een recept voor gegrilde inktvis!
- Midden-Oosterse Salades – Probeer het recept voor gegrilde perziken van Shuki Rosenboim
- Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen
- Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
- NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
- Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
- Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!
- Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten.
- Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende.
Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers
- Pien laat haar eten zien – vol. 2. – Wij delen het recept voor plaatpizza met citroenpesto van Instagram legende Pien!
- Nog meer ovenschotels – Probeer het recept voor gelakte aubergine van Wim Ballieu uit!
- Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
- KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
- Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
- Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
- NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes
Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten
- Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
- Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
- Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
- Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika
- Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
- Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
- Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
- Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!
Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten
- Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
- Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
- Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Winnen: Kookboek Tasty taco’s (+ recept voor cauliflower al pastor taco’s!),
No Comment