Het ultieme Pizzaboek is een kookboek vol heerlijke recepten voor de lekkerste pizza’s en snacks van de BBQ! Zowie Tak deelt in dit boek 60 toegankelijke recepten voor de perfecte pizza.
Het ultieme Pizzaboek van Zowie Tak
In Het ultieme Pizzaboek neemt chef-kok Zowie Tak je mee op een reis door de wereld van pizza’s voor de barbecue. Met 60 makkelijke recepten leer je hoe je perfecte pizza’s maakt, van klassieke Margherita tot Turkse lahmacun met shoarma en tzatziki. Zowie Tak, een doorgewinterde chef met meer dan 15 jaar barbecue-ervaring, deelt zijn kennis over de belangrijke ingrediënten: deeg, saus en kaas. Hij legt uit hoe je het deeg kneedt, vormt en bakt, en bespreekt verschillende soorten pizzaovens en barbecues, handige tools en leuke toppings.
Veel verschillende recepten in Het ultieme Pizzaboek
In Het ultieme Pizzaboek staan recepten voor diverse bodems en wereldse smaken zoals quattro formaggi, barbecue chicken, flammkuchen en zelfs Vietnamese pizza, biedt dit boek een culinaire ontdekkingsreis. Het bevat ook zoete pizza’s als toetje en lekkere snacks. Dit boek is een bron van inspiratie met smakelijke recepten en prachtige foto’s, waarmee je voortaan knapperige pizza’s, pinsa’s en calzones serveert!
Winnen: 2x Het ultieme Pizzaboek + De ultieme BBQ-kalender 2024
Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 2 exemplaren van het boek + de ultieme BBQ-kalender 2024 weggeven aan onze volgers! Hoe kun je winnen?
- Volg Culi Amsterdam op Facebook, Instagram en/of TikTok: het liefst alle drie natuurlijk!
- Volg BBQ Experience Center op Facebook en Instagram
- Laat in de comments onder het Facebook, Instagram of TikTok bericht even weten dat je meedoet met de winactie, en tag je favoriete pizzamaatje.
- Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
- Deze winactie loopt tot zondag 24 december om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook, Instagram en TikTok deelnemers de winnaars bekend.
Kun je niet wachten? Hieronder delen we alvast een recept uit Het ultieme Pizzaboek met je.
Flammkuchen met pompoen, lavasolie en pompoenpitten
4 flammkuchen / 10 minuten + 4 x 5 minuten
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- blaadjes van 15 g lavas, fijngesneden
- 25 ml olijfolie + extra om te besprenkelen
- 4 bollen flammkuchendeeg (zie hierboven)
- type-00 bloem, om te bestuiven
- semola (griesmeel), om te bestuiven
- snufje cayennepeper
- 340 g pompoenpitten
- 400 g gruyère, geraspt
- 40 g rucola
- peper en zout
Benodigde materialen
- rvs-rooster
- hitteschild
- pizzasteen
- deegroller
- pizzaschep
- pizzames of -roller
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan zonder opstelling en verwarm tot 200 °C.
Leg de pompoen in zijn geheel op de gloeiende kolen en pof de pompoen 45 minuten, of tot deze gaar is. Draai de pompoen elke 5 tot 10 minuten om. Je kunt testen of de pompoen gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als dit soepel gaat is hij gaar.
Laat de pompoen iets afkoelen en verwijder de buitenste, zwarte laag en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne, halve plakken. Meng de lavas met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Maak een pizza-opstelling met behulp van je hitteschild, rvs-rooster en pizzasteen en verwarm tot 350-380 °C. Neem een deegbol en bestuif licht met bloem. Zorg dat hij zijn vorm behoudt. Bestrooi de werkbank met wat semola en leg de bebloemde bol er ondersteboven op. Rol het deeg volgens met de deegroller uit tot een ovale flammkuchen van 30 cm doorsnede en zorg daarbij dat de lucht volledig uit het deeg gewalst is.
Beleg de bodem met wat plakken pompoen, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper, zout en cayennepeper. Bestrooi de flammkuchen royaal met gruyère en pompoenpitten.
Leg de flammkuchen met behulp van de pizzaschep in de warme pizzaoven of barbecue en bak 5 minuten tot de bodem krokant is.
Haal de flammkuchen uit de oven, beleg met wat rucola en besprenkel met wat lavasolie. Snijd met behulp van een pizzames of -roller in punten.
Herhaal voor de overige flammkuchen.
Tip van de chef
Houd je van een beetje pit? Voeg dan wat chilivlokken toe aan de lavasolie.
Het slowcooker-boek | Zowie Tak| 29,99
Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!
Onze favoriete Aziatische kookboeken
- Vegan Toko – hét kookboek als je van Aziatisch eten houdt en meer plantaardig wilt eten
- Dim Sum & Dumplings – Stap voor stap gerechten, waarvan we het recept voor Siu Mai al mogen delen in dit artikel
- JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
- Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met een sneak preview van 2 recepten!
Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden! - Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
- Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
- Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
- Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
- Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
- Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten
- Kookboek Bayrut – een boek dat de ziel van Beiroet op een bord tovert, met een recept voor gegrilde inktvis!
- Midden-Oosterse Salades – Probeer het recept voor gegrilde perziken van Shuki Rosenboim
- Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen
- Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
- NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
- Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
- Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!
- Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten.
- Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende.
Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers
- Even more basics to brilliance – een heerlijk kookboek van Donna Hay
- Met Lynn de keuken in – het kookboek van Lynn van de Vorst voor easy & effortless koken
- Pien laat haar eten zien – vol. 2. – Wij delen het recept voor plaatpizza met citroenpesto van Instagram legende Pien!
- Simpel & puur – het kookboek van Sanne van Lierop met glutenvrije en lactosevrije recepten
- Nog meer ovenschotels – Probeer het recept voor gelakte aubergine van Wim Ballieu uit!
- Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
- KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
- Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
- Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
- NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes
Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten
- Het slowcooker-boek – In dit kookboek staan 80 originele recepten die de veelzijdigheid van slowcooking omarmen.
- Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
- Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
- Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
- Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika
- Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
- Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
- Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
- Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!
Kookboeken met Italiaanse gerechten
- Identità – van Peppe Giacomazza is niet alleen een kookboek maar ook een liefdevol eerbetoon aan de tradities van de Italiaanse keuken
Kookboeken voor de BBQ
- Het ultieme burgerboek – de lekkerste vlees, vis en vegetarische hamburgers
Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten
- Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
- Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
- Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Winnen: Het ultieme Pizzaboek van Zowie Tak,
No Comment