Identità is het nieuwe kookboek van Peppe Giacomazza. Het is niet alleen een kookboek maar ook een liefdevol eerbetoon aan de tradities van de Italiaanse keuken.

Identità, meer dan een kookboek

Peppe Giacomazza is een gepassioneerde chef van het restaurant La Botte in het Vlaamse Genk. In zijn nieuwe boek Identità neemt Peppe je mee op een reis door Italië, met heerlijke recepten en prachtige foto’s. Hij onthult de geheimen achter iconische Italiaanse gerechten en deelt persoonlijke herinneringen aan zijn leermeesters, vrienden en familie.

Identità is niet zomaar een kookboek, het is een ode aan de rijke tradities van de Italiaanse keuken. De zeven hoofdstukken onthullen niet alleen smakelijke recepten maar ook de inspiratiebronnen van Peppe.

Na het lezen van Identità krijg je ongetwijfeld zin in een heerlijk Italiaans gerecht. Dus duik de keuken in en laat je betoveren door de authentieke smaken met een moderne twist. Voor alle culinaire avonturiers en liefhebbers van de Italiaanse keuken is Identità een must-have in je collectie. Buon appetito!

Winnen: Identità van Peppe Giacomazza

Ben je net zo enthousiast geworden over Identità als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk een exemplaar weggeven aan onze volgers! Hoe kun je winnen?

  • Volg Culi Amsterdam op FacebookInstagram en/of TikTok: het liefst alle drie natuurlijk!
  • Laat in de comments onder het Facebook, Instagram of TikTok bericht weten dat je meedoet met de winactie, en tag degene met wie je een Italiaanse avond gaat plannen.
  • Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
  • Deze winactie loopt tot zondag 19 november om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook, Instagram en TikTok deelnemers de winnaar bekend.

En kun je niet wachten? Maak dan de Plin Salsiccia met het recept hieronder!

Plin Salsiccia

Gerecht voor 4 personen

Saus:
300 g (bij voorkeur zongerijpte en vers geplukte) tomaten
4 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
1 sjalot
400 g salsiccia (venkelworst, niet gedroogd)
enkele takjes tijm
enkele takjes basilicum
een beetje verse salie

Pasta:
1 kg type 00-bloem
8 eieren
1 eierdooier (apart)

Vulling:
600 g ricotta
100 g parmezaan of grana padano, geraspt
1 eierdooier
enkele takjes basilicum of bladpeterselie
nootmuskaat
peper
zout

Bereiding

Maak eerst de saus. Halveer de tomaten. Pel de knoflook en snijd het teentje in tweeën. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de knoflook kort in de olie. Doe de tomaten erbij en voeg er een kopje water aan toe. Laat 5 tot 6 minuten inkoken. Mix alles met een staafmixer en doe de saus door een roerzeef of duw ze met de bolle kant van een lepel door een gewone zeef.

Snipper de sjalot en fruit in 2 eetlepels olijfolie. Knijp de salsiccia erbij uit en bak het vlees rul. Giet de tomatensaus bij het vlees en laat wat inkoken. Rits de blaadjes van de tijm en het basilicum. Hak ze heel fijn en doe ze bij de saus. Snipper de salie heel fijn, maar houd apart.

Stort de bloem voor de pasta op het werkblad en maak een kuil in het midden. Breek de hele eieren erin en kneed met je handen de eieren door de bloem. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Je kunt ook de keukenmachine met een kneedhaak gebruiken. Zet de machine langzamer zodra alles een beetje gemengd is, zodat je de gluten niet stukmaakt tijdens het kneden. Wikkel de pasta in vershoudfolie en laat een half uur rusten op kamertemperatuur.

Meng de ricotta met de parmezaan. Doe de eierdooier erbij. Snipper het basilicum of de bladpeterselie en roer door de ricotta. Doe het mengsel in een spuitzak en leg in de koelkast.

Verdeel de pasta in tweeën en rol elke helft uit met een deegrol op een met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg verder uit tot lange vellen met de pastamachine tot nummer 2.

Klop de eierdooier los in een kommetje. Leg een vel pasta op het werkblad en spuit in het midden van het vel kleine toefjes vulling op regelmatige afstand van elkaar. Bestrijk de lange randen met wat eierdooier. Vouw de onderste helft over de bovenste helft en druk aan. Snijd het overtollige deeg met een pastaroller weg.

Knijp nu met je duim en wijsvinger tussen elk hoopje alsof je in iemands wang zou knijpen (vandaar de naam agnolotti del plin, plin betekent ‘knijpen’). Snijd het overtollige deeg aan de lange zijde weg met een deegsnijdertje en snijd vervolgens kleine ravioli (agnolotti) met elk wat vulling.

Breng 3 liter water aan de kook met 30 g zout. Leg de agnolotti een voor een in het kokende water en kook ze in 3 minuten gaar. Doe ze niet in één keer in het water, want dan gaan ze kleven. Schep de agnolotti met een schuimspaan uit het water en laat ze even uitlekken.

Verwarm de saus en doe de gesnipperde salie erbij. Leg de agnolotti voorzichtig in de saus. Door de bloem in de pasta zal de saus nog wat indikken. Serveer meteen – met of zonder geraspte parmezaan.

Identità | Peppe Giacomazza | 44,50 euro

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

Onze favoriete Aziatische kookboeken

  • Vegan Toko – hét kookboek als je van Aziatisch eten houdt en meer plantaardig wilt eten
  • Dim Sum & Dumplings – Stap voor stap gerechten, waarvan we het recept voor Siu Mai al mogen delen in dit artikel
  • JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
  • Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met een sneak preview van 2 recepten!
    Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden!
  • Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
  • Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
  • Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten

Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten

  • Kookboek Bayrut – een boek dat de ziel van Beiroet op een bord tovert, met een recept voor gegrilde inktvis!
  • Midden-Oosterse Salades – Probeer het recept voor gegrilde perziken van Shuki Rosenboim
  • Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen
  • Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
  • NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
  • Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten

Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!

  • Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten.
  • Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende.

Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers

Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten

  • Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
  • Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood

Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika

  • Tasty Taco’s – Maak direct het recept voor Cauliflower Taco Al Pastor!
  • Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!

Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten

  • Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
  • Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
  • Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Winnen: Identità, het kookboek van Peppe Giacomazza, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends