Sanne van Lierop presenteert met trots haar nieuwste kookboek: Simpel & Puur. Dit kookboek zit vol heerlijke recepten die je moeiteloos glutenvrij en lactosevrij kunt bereiden.

Food by Sann

Ruim twee jaar geleden begon Sanne haar reis met ‘Food by Sann’. Een aantal jaar geleden stuitte Sanne op darmproblemen als gevolg van langdurig gebruik van reumamedicatie. Alsof dat nog niet genoeg was, ontdekte ze ook een glutenallergie, lactose- en glucose-intolerantie en een vorm van het prikkelbare darm syndroom. Hierdoor veranderde haar eetpatroon en moest ze op zoek naar een nieuw culinair ritme. Als echte levensgenieter uit Brabant ging ze vastberaden op zoek naar de lekkerste maar ook makkelijke manieren om gluten- en lactosevrije gerechten te maken.

Van Instagram tot kookboek

Sanne had snel door dat het maken van simpele én lekkere lactose- en glutenvrije recepten een uitdaging kon zijn. Daarom lanceerde ze al snel haar Instagram-account. Hier deelt ze lactose- en glutenvrije recepten die makkelijk te maken zijn. Op deze manier is ze een inspiratie voor iedereen die lactose- en/of glutenvrij wil eten. Na het succes van haar Instagram-account werd het tijd voor een eerste kookboek: Simpel & Puur. Het beste nieuws? Ook als je niet per se gluten- of lactosevrij moet eten kun je genieten van de recepten uit het kookboek, want ze zijn erg lekker!

Het kookboek van Sanne winnen?

Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk twee exemplaren weggeven aan onze volgers op Facebook, Instagram en TikTok! Hoe kun je kookboek Simpel & Puur winnen?

  • Volg Culi Amsterdam op Facebook , Instagram en/of Tiktok: het liefst alle drie natuurlijk!
  • Volg het Instagramaccount van Sanne van Lierop.
  • Laat in de comments onder het Facebook-, Instagram of Tiktok bericht even weten dat je meedoet met de winactie.
  • Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
  • Deze winactie loopt tot zondag 12 november om 20.00 uur, daarna maken we de winnaars bekend.

Simpel & Puur bevat meer dan 65 eenvoudige, kleurrijke, makkelijke en bovenal lekkere recepten die je zonder enige moeite glutenvrij en lactosevrij kunt maken. Kun je niet wachten? Hieronder vind je alvast een voorproefje uit het kookboek. Smakelijk eten! 😉

‘Snickers’ baked oats
You got me at ‘Snickers’! Vroeger was Snickers een van mijn favoriete snoeprepen, tegenwoordig eet ik liever deze ‘Snickers’ baked oats als ontbijt met een extra swirl pindakaas eroverheen.

Voor 4 personen

  • 2 bananen (of 2 eieren)
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 3 el maple syrup
  • 3 el 100% pindakaas
  • 1 tl vanille-extract
  • 175 g (glutenvrije) havermout of havervlokken
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g pinda’s
  • 3 medjouldadels
  • 50 g pure (vegan) chocolate chips
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Prak de bananen (of klop de eieren los) in een ruime kom. Voeg de melk, maple syrup, pindakaas en het vanille-extract toe en meng alles goed door elkaar. Schep de havermout en bakpoeder doorheen.
  3. Hak de pinda’s in grove stukjes, ontpit de dadels en snijd ze klein. Schep de stukjes pinda en dadel met de chocolate chips door het beslag heen.
  4. Vet een cakeblik of een ovenschaal van 20 * 20 cm in en giet er het beslag in. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Kookboek Simpel & Puur | Sanne van Lierop | 27,99 euro

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

Onze favoriete Aziatische kookboeken

  • Vegan Toko – hét kookboek als je van Aziatisch eten houdt en meer plantaardig wilt eten
  • Dim Sum & Dumplings – Stap voor stap gerechten, waarvan we het recept voor Siu Mai al mogen delen in dit artikel
  • JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
  • Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met een sneak preview van 2 recepten!
    Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden!
  • Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
  • Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
  • Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten

Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten

  • Kookboek Bayrut – en boek dat de ziel van Beiroet op een bord tovert
  • Midden-Oosterse Salades – Probeer het recept voor gegrilde perziken van Shuki Rosenboim
  • Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen
  • Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
  • NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
  • Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten

Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!

  • Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten
  • Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende

Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers

  • Nog meer ovenschotels – Probeer het recept voor gelakte aubergine van Wim Ballieu uit!
  • Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
  • KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
  • Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
  • Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
  • NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
  • De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes

Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten

  • Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
  • Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood

Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika

  • Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!

Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten

  • Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
  • Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
  • Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Winnen: het nieuwe kookboek van Sanne van Lierop: Simpel & Puur, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends