Lynn van de Vorst heeft een nieuw kookboek: Met Lynn de keuken in. Ze belooft zeven dagen per week lekker eten, of het nu een gewone dag is of het weekend. Haar kookstijl is makkelijk, vol smaak en bourgondisch, maar zonder gedoe.
Toegankelijkheid en smaak
Lynn, bekend van Instagram, deelt nu haar heerlijke recepten in haar eerste fysieke kookboek Met Lynn de keuken in. Dit boek, uitgegeven door Carrera culinair, staat vol met lekkere maaltijden die snel op tafel staan of uitgebreidere opties voor speciale momenten. Ze geeft slimme tips om het beste uit elk gerecht te halen, of je nu met restjes uit de koelkast werkt of een feestmaal organiseert.
Visuele verleiding
Een geweldige toevoeging aan het boek zijn de foto’s bij elk recept. Hierdoor krijg je niet alleen een beeld van het eindresultaat, maar het inspireert ook voor jouw eigen kookavonturen. Lynn’s kookboek staat vol met eenvoudige, smaakvolle gerechten die je steeds opnieuw wilt uitproberen.
Winnen: win het kookboek met Lynn de keuken in
Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 3 exemplaren weggeven aan onze volgers! Hoe kun je winnen?
- Volg Culi Amsterdam op Facebook, Instagram en/of TikTok: het liefst alle drie natuurlijk!
- Volg Lynn van de Vorst op Instagram
- Laat in de comments onder het Facebook, Instagram of TikTok bericht even weten dat je meedoet met de winactie, en tag degene met wie je een gerecht van Lynn wilt gaan koken.
- Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
- Deze winactie loopt tot woensdag 26 november om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook, Instagram en TikTok deelnemers 3 lucky winners bekend.
Kun je niet wachten? Maak dan zeker de lekkere orzo met feta, za’atar en oregano met het recept hieronder!
Recept: Orzo met feta, za’atar en oregano
Ingrediënten voor 2 personen
- 20 g pijnboompitten
- Extra vierge olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- 1 tl za’atar
- 1 tl suiker
- 10g oregano (alleen de blaadjes), fijngesneden
- 400 g gepelde tomaten (blik)
- 150 g orzo
- 100 g feta
- Rasp van een ½ biologische citroen
Bereidingswijze orzo met feta, za’atar en oregano
Dit recept maak ik als ik na een drukke dag thuiskom en geen idee heb wat ik moet gaan koken, maar doet het ook altijd goed als er iemand komt eten. Het staat binnen 20 minuten op tafel, dus tijd genoeg om eerst even een glas wijn te drinken.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met een drup olie en een snuf zout goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan en zet deze apart.
- Voeg nu de uit, knoflook en de chilipeper toe aan de koekenpan en fruit dit onder af en toe roeren 5 minuten aan.
- Voeg de za’atar, suiker en de oregano toe en roer even door. Voeg de tomaten toe en plet ze met de bolle kant van een lepel. Laat het geheel tegen de kook aan 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Breng intussen ruim water met flink wat zout aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking iets steviger dan al dente. Giet af en voeg de orzo bij de saus. Verkruimel de feta over de orzo en laat met de deksel op de pan in ongeveer 3 minuten zacht worden.
- Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en de citroenrasp. Druppel er nog wat olijfolie overheen.
Tip van Lynn: als ik een restje orzo over heb, maak ik er een dag later soep van. Verwarm wat passata en groentebouillon in een pan, doe de orzo erbij met enkele smaakmakers naar keuze en klaar ben je.
Met Lynn de keuken in | Lynn van de Vorst | 29,99 euro
Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!
Onze favoriete Aziatische kookboeken
- Vegan Toko – hét kookboek als je van Aziatisch eten houdt en meer plantaardig wilt eten
- Dim Sum & Dumplings – Stap voor stap gerechten, waarvan we het recept voor Siu Mai al mogen delen in dit artikel
- JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
- Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met een sneak preview van 2 recepten!
Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden! - Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
- Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
- Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
- Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
- Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
- Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten
- Kookboek Bayrut – een boek dat de ziel van Beiroet op een bord tovert, met een recept voor gegrilde inktvis!
- Midden-Oosterse Salades – Probeer het recept voor gegrilde perziken van Shuki Rosenboim
- Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen
- Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
- NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
- Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
- Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!
- Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten.
- Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende.
Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers
- Pien laat haar eten zien – vol. 2. – Wij delen het recept voor plaatpizza met citroenpesto van Instagram legende Pien!
- Nog meer ovenschotels – Probeer het recept voor gelakte aubergine van Wim Ballieu uit!
- Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
- KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
- Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
- Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
- NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes
Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten
- Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
- Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
- Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
- Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika
- Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
- Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
- Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
- Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!
Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten
- Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
- Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
- Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Winnen: Ga met Lynn de keuken in, easy and effortless,
No Comment