Maak kennis met het nieuwe kookboek van Donna Hay: Even More Basics to Brilliance. Dit kookboek staat vol geweldige recepten. Doe mee aan de winactie en ontdek hoe makkelijk en lekker koken kan zijn!
Fijne recepten en mooie foto’s
Even More Basics to Brilliance is het nieuwe kookboek van Donna Hay en staat vol met eenvoudige en slimme recepten die er ook nog eens prachtig uitzien op de foto’s. Donna Hay heeft al veel succes gehad met haar vorige kookboeken en kookshows. Het nieuwe kookboek met handige tips, zoals de masterclass video’s, en veel variaties maakt ze koken voor iedereen makkelijk en leuk.
De recepten in het boek variëren van een smakelijke oven-geroosterde tomatensaus, romige gepofte-knoflookpasta met oregano-olie tot een lekkere Basque cheesecake of een chocolademousse. Het boek zal je helpen om je kookkunsten naar nieuwe hoogtes te tillen!
Winnen: Even more Basics to Brilliance
Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk een exemplaar van het boek weggeven aan onze volgers! Hoe kun je winnen?
- Volg Culi Amsterdam op Facebook, Instagram en/of TikTok: het liefst alle drie natuurlijk!
- Volg Donna Hay op Instagram.
- Tag in de comments onder het Facebook, Instagram of TikTok bericht de persoon die je graag wil verwennen met een recept uit dit kookboek.
- Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
- Deze winactie loopt tot zondag 10 december om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook, Instagram en TikTok deelnemers de winnaar bekend.
Kun je niet wachten? Hieronder delen we alvast het recept voor chocolademousse uit het nieuwe kookboek van Donna Hay.
Chocolademousse
Voor 4-6 personen
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 125 ml double cream of extra slagroom
- 220 g pure (70% cacao) chocolade, fijngehakt
- 60 ml water
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 grote eieren
- 4 grote eidooiers, extra
- 75 g fijne kristalsuiker
Bereiding
- Schenk de slagroom en double cream in een koude kom en klop tot er zachte pieken zijn. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Doe de chocolade, het water en de vanille in een grote, hittebestendige kom en zet die op een pan met net kokend water (de kom mag het water niet raken). Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat iets afkoelen (het mengsel kan schiften).
- Doe de eieren, eidooiers en suiker in een hittebestendige kom en zet die op een pan met net kokend water (de kom mag het water niet raken). Mix 8 minuten met een elektrische handmixer op hoge stand of tot het mengsel warm, dik en luchtig is.
- Haal de kom van de pan. Vouw 125 ml van het eiermengsel met een metalen lepel door het chocolademengsel*. Vouw dit chocolade-eimengsel voorzichtig door de rest van het eimengsel.
- Zet de kom in een ijsbad en blijf heel luchtig en voorzichtig vouwen tot het mengsel is afgekoeld**. Haal de kom uit het ijsbad en vouw de opgeklopte room er luchtig door.
- Schep de mousse in kommen of glazen en zet 2 uur in de koelkast, of tot de mousse goed koud en stevig is.
*Als je een metalen lepel gebruikt om alles voorzichtig door elkaar te vouwen, blijft de mousse mooi luchtig.
** Een ijsbad maak je door ijsblokjes in een grote schaal te doen en er zoveel water over te schenken dat de ijsblokjes er net mee bedekt zijn. Als je hier een tweede schaal in zet, koelt de inhoud daarvan gelijkmatig af.
Even more Basics to Brilliance | Donna Hay| 34,99
Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!
Onze favoriete Aziatische kookboeken
- Vegan Toko – hét kookboek als je van Aziatisch eten houdt en meer plantaardig wilt eten
- Dim Sum & Dumplings – Stap voor stap gerechten, waarvan we het recept voor Siu Mai al mogen delen in dit artikel
- JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
- Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met een sneak preview van 2 recepten!
Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden! - Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
- Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
- Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
- Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
- Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
- Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten
- Kookboek Bayrut – een boek dat de ziel van Beiroet op een bord tovert, met een recept voor gegrilde inktvis!
- Midden-Oosterse Salades – Probeer het recept voor gegrilde perziken van Shuki Rosenboim
- Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen
- Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
- NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
- Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
- Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!
- Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten.
- Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende.
Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers
- Met Lynn de keuken in – het kookboek van Lynn van de Vorst voor easy & effortless koken
- Pien laat haar eten zien – vol. 2. – Wij delen het recept voor plaatpizza met citroenpesto van Instagram legende Pien!
- Simpel & puur – het kookboek van Sanne van Lierop met glutenvrije en lactosevrije recepten
- Nog meer ovenschotels – Probeer het recept voor gelakte aubergine van Wim Ballieu uit!
- Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
- KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
- Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
- Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
- NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes
Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten
- Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
- Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
- Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
- Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika
- Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
- Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
- Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
- Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!
Kookboeken met Italiaanse gerechten
- Identità – van Peppe Giacomazza is niet alleen een kookboek maar ook een liefdevol eerbetoon aan de tradities van de Italiaanse keuken
Kookboeken voor de BBQ
- Het ultieme burgerboek – de lekkerste vlees, vis en vegetarische hamburgers
Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten
- Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
- Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
- Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
No Comment