In Het Groene Kookboek laat Rukmini Iyer zien hoe makkelijk en lekker vegetarisch en veganistisch koken kan zijn. Het kookboek staat vol recepten die snel klaar zijn, ideaal voor drukke dagen. Denk aan gerechten zoals misoboternoedels met tomaat en bosui of pittige mapo tofu met paddenstoelen. Veel recepten heb je al in 15 tot 30 minuten op tafel. Lees in dit artikel meer over dit heerlijke boek én hoe je kunt winnen.
Toegankelijk en vol variatie
De gerechten zijn simpel, maar altijd boordevol smaak. Het boek is overzichtelijk en biedt genoeg variatie, van snelle maaltijden tot gerechten om te delen met familie of vrienden. Met duidelijke instructies en ingrediënten die je makkelijk kunt vinden, is dit kookboek een fijne aanvulling voor iedereen die vaker plantaardig wil eten.
Het Groene Kookboek is perfect voor wie lekker wil koken zonder ingewikkeld gedoe. Een aanrader voor zowel beginnende koks als doorgewinterde liefhebbers van vegetarisch eten!
Winnen: win het groene kookboek van Rukmini Iyer
Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 3 exemplaren weggeven van dit heerlijke kookboek aan onze volgers op TikTok, Facebook en Instagram! Hoe kun je winnen?
- Natuurlijk leuk als je Culi Amsterdam (Facebook, Instagram en/of TikTok), Culi Utrecht (Instagram), uitgeverij Becht (Instagram) en Rukmini Iyer (Instagram) volgt.
- Laat in de comments onder het Facebook, Instagram of TikTok bericht even weten dat je meedoet met de winactie, en tag degene met wie je samen wilt gaan koken.
- Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
- Deze winactie loopt tot zondag 1 december 2024 om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook, Instagram en TikTok deelnemers 3 lucky winners bekend. Het boek wordt alleen verstuurd naar adressen in Nederland.
En kun je niet wachten? Maak dan zeker de kikkererwt halloumi granaatappel tabouleh met spicy amandelen met het recept hieronder!
Recept: kikkererwt halloumi granaatappel tabouleh met spicy amandelen
3-4 personen – 30 minuten
Voor: 4
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Dit is een geweldig gerecht van zoute halloumi, granaatappel, spicy amandelen, boterige avocado’s en asperges – ik zou het elke dag wel kunnen eten. Kikkererwten uit pot hebben de voorkeur boven die uit blik, maar de bouillon brengt zelfs ‘gewone’ kikkererwten uit blik supersnel op smaak.
Ingrediënten:
- 300 g bulgur, afgespoeld
- 700-800 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 600 ml kokende groentebouillon
- 125 g groene asperges, in schuine stukken, houtige uiteinden eraf
Voor de spicy amandelen:
- 100 g amandelschaafsel
- ½ el olijfolie
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
- 1 tl lichte basterdsuiker
- Flinke snuf zeezoutvlokken
Voor de dressing:
- 15 g verse muntblaadjes, fijngehakt
- 15 g verse basilicum- of peterselieblaadjes (of een mengsel van de twee), fijngehakt
- 200 g granaatappelpitjes
- 60 ml extra vergine olijfolie
- Geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
- Paar snufjes zeezoutvlokken
Voor eroverheen:
- 225 g halloumi, in plakjes
- 2-3 avocado’s, in plakjes
- Citroensap
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Doe de bulgur in een grote braadslede en bestrooi met de kikkererwten. Giet de bouillon erover, leg de asperges erop en rooster 15 minuten in de oven.
- Meng in een kleine, ondiepe bakvorm de amandelen, olie, het paprikapoeder, de suiker en zeezoutvlokken. Zet de bakvorm naast de braadslede of op een ander rooster in de oven en bak de amandelen de laatste 10 minuten mee.
- Meng intussen voor de dressing de fijngehakte kruiden met de granaatappelpitjes, olijfolie, citroenschil en -sap, en de zeezoutvlokken.
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur en leg de plakjes halloumi erin. Bak ze 1-2 minuten per kant tot je mooie bruine grillstrepen ziet en leg ze dan op een bord.
- Roer de bulgur los met een vork en laat 5 minuten afkoelen voordat je de dressing toevoegt. Proef en breng naar wens op smaak met nog wat extra zeezout.
- Verdeel de halloumi, avocado en spicy amandelen erover en voeg een kneepje citroensap toe. Dien heet op!
MAAK GV:
Laat de bulgur en bouillon weg. Rooster alleen de asperges en kikkererwten in olijfolie. Bereid quinoa zoals jij hem lekker vindt en voeg alle andere ingrediënten toe.
Het groene kookboek| Rukmini Iyer | 25,99 euro
Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!
Onze favoriete Aziatische kookboeken
- Vegan Toko – hét kookboek als je van Aziatisch eten houdt en meer plantaardig wilt eten
- Dim Sum & Dumplings – Stap voor stap gerechten, waarvan we het recept voor Siu Mai al mogen delen in dit artikel
- JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
- Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met een sneak preview van 2 recepten!
Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden! - Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
- Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
- Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
- Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
- Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
- Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten
- Comfort – het nieuwste boek van Ottolenghi: probeer de shakshuka sambaleieren!
- Kookboek Bayrut – een boek dat de ziel van Beiroet op een bord tovert, met een recept voor gegrilde inktvis!
- Midden-Oosterse Salades – Probeer het recept voor gegrilde perziken van Shuki Rosenboim
- Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen
- Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
- NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
- Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
- Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!
- Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten.
- Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende.
Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers
- Pien laat haar eten zien – vol. 2. – Wij delen het recept voor plaatpizza met citroenpesto van Instagram legende Pien!
- Nog meer ovenschotels – Probeer het recept voor gelakte aubergine van Wim Ballieu uit!
- Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
- KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
- Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
- Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
- NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes
Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten
- Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
- Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
- Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
- Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika
- Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
- Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
- Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
- Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!
Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten
- Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
- Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
- Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Winactie Het groene kookboek van Rukmini Iyer,
No Comment