Ken je Chateau Amsterdam al? Dit is een urban winery in Amsterdam Noord, waar sinds 2017 de lekkerste wijnen worden gemaakt. En sinds kort hebben zij een samenwerking met HEMA! Wij gingen een kijkje nemen bij deze coole wijnmaker, en proefden hun nieuwste witte wijn en rosé die sinds kort bij HEMA verkrijgbaar zijn.

Chateau Amsterdam HEMA urban winery Amsterdam Noord 3
Chateau Amsterdam x HEMA – Urban winery Amsterdam Noord

HEMA x Chateau Amsterdam – Urban winery in Amsterdam Noord

Chateau Amsterdam is de eerste Nederlandse stadse wijnmakerij. Ze is in 2017 gestart door een vader en zoon, die een passie voor wijnen deelden. Vader Jos ging in de leer bij de bekende Italiaanse wijnmaker Alois Lageder en is nu zelf de wijnmaker van Chateau. Ze hebben een team opgebouwd en in een prachtig ruim, industrieel pand getrokken in Noord, en zetten zo heerlijke wijnen op de markt! De druiven importeren ze uit heel Europa, waar ze een nog steeds groeiend netwerk hebben met biologische druivenboeren.

Chateau Amsterdam HEMA urban winery Amsterdam Noord 2
Chateau Amsterdam x HEMA – Urban winery Amsterdam Noord

De Wijnen van Chateau Amsterdam – Urban winery in Amsterdam Noord

Chateau Amsterdam heeft een aantal verschillende wijn lijnen. In de Moderne Lijn zitten wijnen met spannende combinaties van druiven, die worden gemaakt met onconventionele technieken. Ben je op zoek naar iets vernieuwends, in een fles met een hip etiket, dan vind je hier zeker wat lekker! Ook erg leuk als cadeau voor bijvoorbeeld een housewarming of verjaardag, zo’n Amsterdamse wijn. En zoek je juist een klassieke wijn, gemaakt van het mooiste fruit van Europa, dan kun je je hart ophalen bij de Chateau Classique lijn. Die is bijvoorbeeld weer erg geschikt als cadeautje voor je ouders, bijvoorbeeld voor vaderdag. Ook hebben ze zelf een nieuw drankje ontwikkeld: Piquette. Piquette wordt gemaakt van de druivenschillen die overblijven na het wijnmaakproces. Een erg duurzaam product dus, en ook nog lekker zomers met een bubbeltje.

Chateau Amsterdam HEMA urban winery Amsterdam Noord
Chateau Amsterdam x HEMA

HEMA x Chateau Amsterdam

En nu is daar sinds kort dus een nieuwe lijn aan toegevoegd: de wijnen die ze ontwikkeld hebben voor HEMA! Een zwoele, sappige rosé, en een droge, fris fruitige witte wijn. Lekker toegankelijk gewoon bij de HEMA te koop, voor een toegankelijke prijs. En echt heel lekker. Wij zijn fan!

Ben je enthousiast geworden over deze coole urban winery? Ga dan zeker een keer langs bij hun proeflokaal in Amsterdam Noord en of bij Bar Piquette, waar je natuurlijk geheel in stijl hun Piquette drinkt, met uitzicht op het IJ. En koop zeker die lekkere wijnen bij HEMA!

Chateau Amsterdam
Gedempt Hamerkanaal 139, Amsterdam Noord

En wil je er ook wat lekkers bij eten?

Lees dan ook onze artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost.

En de artikelen die we recent schreven over eten bestellen bij:

Of lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
HEMA x Chateau Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends