Ken jij hard seltzer al? Overgewaaid uit de VS begint dit drankje ook bij ons steeds populairder te worden. En wij begrijpen dat wel: echt een lekker verfrissend zomerdrankje, en ook nog eens laag in calorieën. Klinkt goed toch? Wij probeerden één van de nieuwste aanwinsten: de hard seltzers van Lot 42. En delen twee heerlijke cocktailrecepten met je!

Lot 24 premium hard seltzer
Lot 42 Premium hard seltzer

Hard Seltzer – het nieuwe zomerdrankje

Heb je nog nooit een hard seltzer gedronken? Dan praten we je even bij. Hard Seltzer is een licht alcoholisch drankje op basis van van Seltzer: bruiswater met een smaakje. Hard Seltzer is gestart in de VS en is daar inmiddels enorm populair. Dit komt door de verschillende smaakjes waarin het verkrijgbaar is, maar ook doordat het een licht drankje is. Het heeft een alcoholpercentage tussen de 3 en 5 procent, is calorie-arm en daardoor een gezonde variant op bijvoorbeeld een biertje of een traditionele cocktail. Een ideaal drankje dus voor de zomer! Ondertussen heeft hard seltzer ook Nederland bereikt, en begint het hier ook steeds populairder te worden.

Het ontstaan van Lot 42 – Premium Hard Seltzer

Lot 42 is één van de nieuwste premium hard seltzers die in Nederland op de markt is gekomen. Met een erg mooi verhaal! Lot 42 wordt namelijk op de markt gezet door Chris en Dale. De familie van Chris ontvluchte na de oorlog Europa, en bouwden een nieuw bestaan op op het Lot 42 Prince Edward Island in Oost-Canada. En zoveel jaren later, waren Chris en Dale ook op zoek naar een nieuw bestaan. Een frisse start na de Corona periode, waarin ze behoeften hadden gekregen aan een bestaan met minder drukte, en meer aandacht voor de mooie dingen in het leven. Met dit in hun hoofd hebben ze verschillende Lot 42 premium hard seltzers ontwikkeld, met geheel natuurlijke smaken van vruchten die te vinden zijn op het Prince Edward Island.

Lot 24 premium hard seltzer dry gin
Lot 42 Premium hard seltzer – Dry Gin Twist

Cocktails met Lot 42 – Premium Hard Seltzer

Een mooi verhaal, en nu zijn wij natuurlijk benieuwd: smaakt het ook zo lekker? Wij mochten de twee verfrissende smaken proberen die in Nederland op de markt zijn: Blueberry & Lemongrass en Huckleberry & Ginger. Beide zijn op zichzelf al erg lekker: geen poespas, geen suikers, echt een verfrissend drankje wat genoeg heeft aan de hint van vruchten kruiden. Maar wil je er toch wat specialers van maken, dan kan dat ook! Samen met mixoloog Lennart Deddens van The Boilermaker Group en cocktailbar The Stockroom stelde Lot 42 twee mooie serves samen. Wij maakten bijvoorbeeld de Dry Gin Twist, waarbij we Lot 42 Blueberry & Lemongrass combineerde met London Dry Gin, citroenschil en frambozen. En een Light & Stormy waarbij we de Lot 42 Huckleberry & Ginger mixten met witte rum, verse munt, en een schijfje sinaasappel. Erg lekker en verfrissende cocktails, maar dan laag in suiker en calorieën!

Wil jij de Lot 42 premium hard seltzers ook eens proberen? Dan hebben we goed nieuws! Met de code CULIA15 krijg je 15% korting op je eerste aankoop op lot-42.com. Geniet ervan!

Zin in wat lekkers te eten bij je hard seltzer?

Lees dan ook onze artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost.

En de artikelen die we recent schreven over eten bestellen bij:

Of lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cocktails met Hard Seltzer, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends