The Grand Beach is een heerlijk stadsstrand in Amsterdam: midden in het centrum, op de binnenplaats van Sofitel Legend The Grand Amsterdam! Wil je met je voeten in het zand genieten van Caribische hapjes en spannende cocktails, bij één van de meest luxe hotels van Amsterdam? Lees dan zeker verder!

The Grand Beach Stadsstrand Amsterdam Sofitel Legend The Grand Amsterdam
The Grand Beach – Stadsstrand Amsterdam – Sofitel Legend The Grand Amsterdam

The Grand Beach, stadsstrand Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Dit is het perfecte weer voor een stadsstrand toch? Wij genoten dit weekend enorm toen we een kijkje gingen nemen bij The Grand: het stadsstrand midden in het centrum van Amsterdam, bij Hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Dit hotel kennen we natuurlijk o.a. van het fine-dining restaurant Bridges, dus onze verwachtingen waren hoog. En die worden zeker waargemaakt! De bediening is super attent en behandelt ons als een Caribische prinses, en de hapjes zijn supersmakelijk. En hoewel we op de binnenplaats van een luxe hotel zijn, is de sfeer lekker ongedwongen.

The Grand Beach Stadsstrand Amsterdam Sofitel Legend The Grand Amsterdam Cocktails
The Grand Beach – Stadsstrand Amsterdam – Frozen Piña Colada

Cocktails bij The Grand Beach, stadsstrand Amsterdam

Vorig jaar werd voor het eerst The Grand Beach geopend, en dat was direct een groot succes. Toen werd je meegenomen naar de Franse Côte d’Azur, deze keer staat het stadsstrand in het teken van de Caraïben. Overal zien we vrolijke planten met felgekleurde bloemen, zomerse lampjes en knusse zitjes. En ook de kaart heeft een exotisch tintje. Wij starten met een drankje, en maken een keuze uit de cocktailkaart. Klinken tropische cocktails op basis van rum zoals Classic of Strawberry Mojito en de Naked Pink Grapefruit je goed in de oren? Wij probeerden de Frozen Piña Colada, een exotische mix van Brugal Añejo, kokosrum, kokoscrème, ananas, agave en limoen. Erg lekker! Of bestel een zomers biertje – wij krijgen altijd een instant vakantiegevoel van Sol – of een verfrissend glas wijn.

Caribische bites bij The Grand Beach, stadsstrand Amsterdam

Ook het Food menu is in Caribische sferen, en bevat lekker veel hapjes en een aantal smakelijke gerechten. Wij proberen het gemengde bites plateau, wat echt een succes is. We eten Curry Bitterballen, die een vulling bevatten met erwten en munt: enorm speciaal! Deze worden geserveerd met een spannende piccalilly dip. We krijgen schijfjes Bakbanaan, die we dippen in een kruidige mango chutney. Perfect gegrilde gamba’s, heerlijke gemarineerd en met stukjes gegrilde ananas erbij. En onze absolute favoriet: Johnny cakes met een curry van kikkererwt. De cakes zijn heerlijk luchtig en licht krokant van buiten. De kikkererwten dip is lekker pittig en combineert perfect met de cake. We kunnen hier geen genoeg van krijgen!

The Grand Beach Stadsstrand Amsterdam Sofitel Legend The Grand Amsterdam bites platter
The Grand Beach – Stadsstrand Amsterdam – Caribean bites platter

Zomerse Events bij The Grand Beach, stadsstrand Amsterdam

Wij hebben enorm genoten! En wil je nóg wat specialers, kijk dan zeker even bij de events van The Grand Beach. Zo wordt er regelmatig op zondag de Brugal BBQ Sunday georganiseerd: Chef de Cuisine Raoul Meuwese bereidt op de Big Green Eggs enorm smakelijke Caribische BBQ klassiekers en er is swingende live salsa muziek. Je ontvangt een hele speciale cocktail bij ontvangst en je kunt zelf een mini cocktailworkshop bijwonen. Ben je een filmliefhebber? Op verschillende woensdagen wordt The Grand Beach omgetoverd tot een openlucht bioscoop! Met je voeten in het zand, een glas Piper-Heidsieck Champagne en onbeperkt popcorn wordt dit sowieso een leuke avond. En voor de kreeft liefhebbers onder ons, wordt de Caribbean Lobster Night georganiseerd op een aantal donderdagen. Kijk voor de data, reserveringen en nóg meer events – wat dacht je bijvoorbeeld van The Grand Sunset happy hour? – op hun site. Veel plezier bij The Grand Beach!

The Grand Beach, stadsstrand bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam Centrum

P.S. Toch meer zin om eten af te halen of te laten bezorgen?

Lees dan ook onze artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost.

En de artikelen die we recent schreven over eten bestellen bij:

Of lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
The Grand Beach, stadsstrand Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends